perjantai 31. toukokuuta 2013

Voi epävarmuus!

Samalla tavalla kun ostajilla on varmasti hevoskauppojen järkevyyttä miettiessään juu/ei-vaiheita, on itsellänikin myyjänä samanlaisia. Mitä jos kuitenkin pitäisin itellä, ottaisin vuokraajia jotka huolehtii liikutuksesta ja itse ratsastan vähemmän. Vaikkei ajallisesti olekaan yhteistä taivalta niin kovin pitkään takana, on niihin muutamiin vuosiin silti mahtunut paljon! Olenko sittenkään valmis luopumaan kaikesta vain siksi, etten pysty ratsastamaan Vellerillä enää niin aktiivisesti? Melko pinnallinen syy jos totta puhutaan.

Vaikka Veller on Suuri Persoona ja tietenkin aivan älyttömän tärkeä, en voi silti sanoa etteikö joskus tulevaisuudessa joku toinen voisi olla samanlainen. Tottakai voi.

Sitten on niitä vähemmän tärkeitä seikkoja, mutta jotka kuitenkin tälläisen kolmenkympin kynnyksellä olevan varhaistädin vaa'assa jonkun verran painavat, jonka elämän tärkeimpiä asioita ovat olleet suuret ja pienet karvalapset ennen vähemmän karvaista lasta... Tuleeko se olemaan kenellekään yhtä tärkeä kuin se on ollut minulle? Rakastetaanko sitä niin paljon, ymmärretäänkö sen hölmöjä juttuja? Vastaus näinkin kaikkiin on varmasti myönteinen, mutta nämä nyt vaan on niitä ajatuksia joita päässä toisinaan pyörii. Luopumisen tuska on valtava. Toisaalta ajatus tuntuu helpottavalta ja vapauttavalta, toisaalta jollain tapaa tyhjältä. Mitä sen jälkeen?

Aina ei ole pakko jaksaa.

Ja painaahan tässä asiassa sitten monta muutakin asiaa. Oma jaksaminen ja ehtiminen. Rahallisesti pärjääminen. Näiden kaikkien yhteissumma. Rahat vähissä, paikat kipeenä, aika kortilla, lapsen uhma, kuka jaksaa olla lapsen kanssa? Paljon kaikkia tekijöitä joiden ajatteleminen ahdistaa jo nyt vaikka mitään näistä ei ole vielä edes toteutunut. Mutta koska jään hoitovapaalle, tulevat tuloni olemaan sen verran pienet että kaikki menot pitäisi tarkkaan laskea. En ole siihenkään valmis. En ole mihinkään valmis!

Sen kuitenkin tiedän, vaikka ajatukset vaeltelevat miten sattuu ja tulee näitä myyn-en myy-myyn sittenkin-no en taida-ajatuksia, että jos Veller sinne jää mihin se on koeajalle menossa, on paikka kuitenkin hevoselle hyvä.

12 kommenttia:

  1. Voi sua Satu<3. Ymmärrän sua niin hyvin, luopumisen tuskaa... Ja toisella puolella ajatukset risteilevät samoin. Osaanko ymmärtää sen persoonallisia viestejä tarpaaksi hyvin, kaipakohan se sua ihan hirveästi, onko se ihan orpona, kiintyykö se varmasti meihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veller on niin helposti sopeutuvaa lajia etten mä huolehdi siitä ollenkaan :) Hän varmasti kotiutuu hyvin ja on onnellinen. Kunhan ei jää unohduksiin! Seuraa se eniten varmasti tarvii ettei joudu itekseen olemaan.

      Poista
    2. Se on varmasti toisten hepojen suuren ihailun kohteena, komea mies! Eikä taatusti jää unohduksiin! Ihanaa saada kaikessa rauhassa touhuilla oman hevosen kanssa. :)

      Poista
    3. Saa nähdä, tulevat kaulin kaviossa vastaan ;)

      Poista
  2. Etsi pitkäaikainen ylläpitokoti?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En.. Ylläpitopaikalle iskee kummiskin joku ääreissuuri hevosenpidon mahdottomuus silloin kun itellä on vähiten sopiva sauma ottaa hevonen takas. Eikä mua huvita myöskään hakea luurangoks nääntynyttä hevosta parin kuukauden päästä takas ja alkaa kuntouttaa sitä ja taistella oikeudessa siitä kuka on tehny väärin ja ketä kohtaan. Ei se hevonen lainassa parane, niinkuin ei mikään muukaan joten ei, ylläpito ei tuu tässä tapauksessa kysymykseen ollenkaan... Eikä kukaan voi taata että pitkän ajan päästä se hevonen kipeyttäis mua yhtään vähempää.

      Poista
  3. ÄLÄ MYY! Et kai oikeasti ole myymässä?? Asioilla on aina tapana järjestyä, jos tarvitset vuokraajia liikuttamaan ja auttamaan hevosenpidossa rahallisesti niin kyllä niitä varmana löytyy! Mieti nyt mikä kultakimpale sinulla on. Jossain vanhemmassa tekstissähän olet kai joskus sanonutkin tai vastannut jollekin ettet halua että Veller on kenenkään muun kun se on niin hieno ja SINÄ olet siitä sen hienon tehnyt!

    Ja mitä tälle blogillekaan sitten käy, kuolee pois Vellerin lähdön myötä :( Tätä on ollut kiva lukea, yksi lemppareistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veller menee ensin koeajalle. Ei mikään ole varmaa ennenkuin on nimet papereissa ja raha vaihtanut omistajaa. Eikä mikään ole lopullista :) Veller muuttaa lähelle ja blogi jatkuu mun omana heppastelublogina. Käyn jatkossakin Vellerillä ratsastamassa, toisen ostajaehdokkaan sanoin "Sä voit ajatella et sulla vaihtuu vaan tallipaikka!" eli olen oikein tervetullut jatkossakin Vellerin kanssa touhuumaan :)

      Poista
  4. Etkö näe enää Velleriä jos myyt? Saatko joskus ratsastaa sillä tai mennä katsomaan kun haluat?

    VastaaPoista
  5. Voihan, minä en huomannut tätä julkisessa myynnissä (jos siitä edes oli ilmoitusta).
    Muuten olisin kieli pitkällä soittanut sekunneissa

    t. fanityttö siitä asti kun Veller Suomeen tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupan se on edelleen ;)

      satu.osterman@lailanet.fi

      Poista