perjantai 24. toukokuuta 2013

Vaatimattomasti vaihtoja.

Yhdeksän päivän ratsastustauon jälkeen kipusin ratsuni selkään taas. Tarhassa se tuli toisesta päästä portille kun jäin siihen odottamaan, ihana mussu ♥ Edelleen talvikarvaa on varsinkin kyljissä ja kurassakin oli taas makoiltu joten olihan siinä sitä harjattavaa. Mut ei se haittaa, mukavaa yhdessäoloa, työnsä tuloksen näkee ja Vellerhän tykkää. Nyt en edes raastanut sillä kamalalla metallisualla vaan käytin Magic Brushia joka saatiin mätsäristä palkinnoksi niin ei Vellerinkään herkkä hipiä siitä sitten kärsinyt.

Mentiin kentällä, loppukäynnit käytiin tekemässä yhdellä metsälenkillä. Aika laukkapainotteinen treeni tänään, nostoja ja vaihtoja. Vaihdot "puolikkaan" raviaskeleen kautta kahdeksikolla laukaten. Noi sujuu meiltä niin hyvin, kerrankin voi jostain omasta suorituksesta olla tyytyväinenkin. Tai yhteisestä suorituksesta. Ja Vellerhän suorittais vaikka mitä kun osaa oikein ratsastaa. Multa se vaan ei suju. Se on hauskaa miten hevonen jonka on itse rakentanut, onkin oikeasti paljon hienompi ja osaavampi mitä itse on. Harjoitusravi on armollisempaa lonkille ja etenkin polville joten en kauheesti kevennellyt, alku- ja loppuravit vaan. Mentiin ravissa tosi kivaa serpentiinikuviota, ikäänkuin puolikkaita voltteja tms. Tai jonkunlaista kiemurauraa, miksiköhän sitä nyt vois sanoa... Lähdettiin kuten kiemurauralle, mut tehtiin kaarteista pienemmät ja ne loppui vähän ennen kentän puoliväliä. Veller oli kuin spagettia, niin meni mutkalle miten halusin :)

Talli oli hevosia täynnä joten tovi odoteltiin ulkona. Tai no... Jätin Vellerin odottamaan. Nostin vaan jalustimet ylös ja vähän vyötä löysäsin ja jätin tyypin tönöttämään pihalle. Hain tallista riimun ja narun ja köytin Vellerin pihassa seisovaan traikkuun kiinni. Otin varusteet siinä pois ja pian päästiinkin sisälle ja Veller sai suihkun. Rasvasin haarukset tervarasvalla, laitoin sitä hännäntyveen, vatsanaluseen, ryntäille ja leuan allekin. Ötömyrkkyä mulla on vanhassa Deetin suihkepullossa, siellä on laimennettua Absorbinen karkotetta mutta tosta pullosta on se suihkutusominaisuus rikki jotenkin joten jouduin kaatamaan sitä kädelle ja sillä tavalla sivelin sitte hevosen läpi. Vielä Helosan Solia kärsään ja Veller oli valmis takaisin tarhaan. Kauhee morkkis aina kun se jää siihen portille niin hylätyn oloisena seisoskelemaan ;(

2 kommenttia: