lauantai 25. toukokuuta 2013

Hevosmessuilla ja suokilla lainaratsuilua.

Meillä oli täällä Laitilassa tänään hevosmessut. Minut pyydettiin sinne ER-yhdistyksen pisteeseen emännöimään ja kertomaan rodusta siitä kiinnostuneille. Sinne piti rotukavalkadiin tulla ER-tamma Eidan jota Sari oli ahkerasti eilen illalla putsannut ja puunannut, mutta tänään Eida ei sitten tullutkaan paikan päälle. Sari ilmoitti, että tulevat ilman hevosta johon vastasin et käyvät hakemassa Vellerin kyytiin, asuvat samalla suunnalla ja meidän talli oli parinsadan metrin pituisen koukkauksen päässä ihan matkan varrella. Täysin valmistelematon Veller haettiin kyytiin toinen kylki kuraisena tarhasta, Sari löysi tallista suitset ja harjakassin ja sopivasti siihen ER-yhdistyksen pisteen eteen sitten ruuna parkkeerattiin tarkoituksena siistiä ja selvittää tukka ja hevonen muutenkin. Ehdin vain selvityssuihketta suihkimaan otsatukkaan kun jo kaiuttimista kuulin nimeni mainittavan ja meitä kutsuttiin johonkin. Kuka kutsuu, mistä ääni ees tulee, mihin pitää mennä?? No toisessa päässä oli meneillään varusteiden sovitusluento ja sinnehän Velleriä kaivattiin sovituskappaleeksi. Luennoitsija Anu Uusinarkaus sovitteli selkään satuloita ja kertoi minkä mallinen Veller on sekä näytti mitä satuloista katsotaan kun niitä sovitetaan. Tuli kehuja että Vellerillä on ainakin aina ollut sopivan levyinen satula koska sillä ei ole mitään lapakuoppia :) Ja tulipa kommenttia myös että mulla on ihan likainen hevonen! No on kai kun se tarhasta käytiin kiskasemassa mukaan eikä kukaan oo sitä ehtinyt vielä ees harjata :D Sovittelujen jälkeen takas omaan pisteeseen ja pääsin siistimään Vellerin edes vähän edustuskuntoon.

Viereiseltä pisteeltä sain Amwayn suihketta lainaan jotta sain vähän sukkia siistimmäksi. Mulla vaan sattu olemaan pelkästään likaisia harjoja joten ei siitä kauheesti hyötyä ollut :P Vähän sentään kummiskin. Onneks Veller on kuitenkin sen verran perussiisti ja hyvässä karvassa et kunhan kurat sai pois ja harjalla sipasut päälle ni oli jo kiiltävä kaveri ja onnellisuuslaikut loisti. Sarin nakitin esittämään kavalkadiin ja tässä alla video siitä, olkaa hyvät! Ja vielä linkki niille jotka sitä eivät tästä pysty katsomaan:




Ikävien sattumusten takia jouduin lähtemään aamulla suoraan tallilta pienellä kiireellä tuonne messuille. Julius oli mukana ja itsellä ratsastuskamat päällä. Olin aamulla käynyt kokeilemassa meidän tallilta yhtä suokkia ja ratsastelin sillä kentällä. Oli jännää! Mut tosi kiva kaveri, jatkoa toivottavasti seuraa jos ei mitään erimielisyyksiä ilmene ;) Messuilla hyppäsin muuten just ylärajoissa olevan shettiksenkin selkään! Monien painostavien "käskyjen" jälkeen kylläkin. Ja ekat vastaukset multa olikin "enkä... no enkä mee!" Taisin puol minuuttia siellä istuskella ja ponin taluttaja heitti sillä pienen rinkulan ja kun uhattiin ravilla, loikkasin äkkiä alas selästä :D

Kiva hevospäivä tänään ja tosiaan tuon suokin kanssa oli niin mukava ratsastaa kun ei sattunut. Pitää kysellä sen omistajalta jos saisin siitäkin kirjoitella blogiin ja laittaa kuviakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti