lauantai 4. toukokuuta 2013

(Vaalean)punainen ruusuke ja tuomarien erikoispalkinto :)


MYSERA:n MATCH SHOW
Mynämäellä 4.5.2013

Tuomareina Anni Himberg ja Eeva Karvonen

Hevosen nimi: Veller II
Rotu: Eestin raskas vetohevonen
Sukupuoli: Ruuna
Ikä: 7v

Tyyppi:
Erittäin hyvä tyyppi

Runko:
Kaunis tiivis suorakaiteen muotoinen runko

Jalat:
Takajalat hieman pihdissä
Hyväasentoiset järeät jalat

Liikkeet:
Ahdas letkeä käynti
Ahdas ryhdikäs ravi

Muuta:
Kaunis ryhdikäs työhevonen


sininen   [  ]                                 punainen   [ x ]

Ja lisäksi tosiaan punaisten kehässä saatiin vielä tuomareilta erikoispalkinto joka sisälsi pinkin magic brushin, kahvi&pulla-lipun sekä kaksi Läkerol Dents-askia! Vaaleanpunainen ja musta, makuja en vielä tarkemmin tutkiskellut ;)




Onnistunut päivä takana siis. Aamulla kun menin tallille, katsoin pihatietä ajaessani että Veller makoili tarhassa pitkin pituuttaan -.-" Pienet manaukset päästin ilmoille kun saapastelin talliin viemään mukanani tuomia tavaroita ja lähdin hakemaan ruunaa putsattavaksi. Karjaisin sille tarhaa kohti kävellessäni jotain ylösnousemisesta niinkuin olis jo ja siellähän se nosti päänsä, käänsi korvat taaksepäin ja nousi seisomaan. Ei muuta kuin hevosen pesua uudemman kerran, tosin vain ne kurakohdat ja sukat jynssäsin Fairylla valkoisiksi. Sivelin kavioihin vähän jotain tököttiä myös ja harjailin sillai suurinpiirtein siistiksi ja jouhet selviksi. Hepat traikkuun ja matkaan. Veller muuten lastattiin ilman liinoja! Pari kertaa se meni edestakas ja puoliks sisälle kunnes tuli ihan loppuun asti ja saatiin puomi kiinni. Pirkko lastautui hienosti suoraan perille asti joten luukut kiinni ja menoks. Petra tuli mun kyydissä, käytiin hakemassa Essi ja Julius kotoa mukaan kun ei ollut tietoa miten pitkä päivä on tiedossa ja kun Julius ei edelleenkään huoli kuin tissimaitoa suoraan tissistä. Pullo on ihan ehdoton ei...

Pirkko ja Veller.

Paikan päällä hengailtiin vaan ja odoteltiin vuoroa. Odottelukehän ja itse arvostelukehänkin vieressä oli joku leikkikentän tapainen ja siellä oli lapsia. Hevoset olivat ihan kauhuissaan, Vellerkin otti raviaskelta ja kerran koitti vähän loikkia pystyynkin. Kehässä kuitenkin meni ihan hyvin eikä se siellä säikkyillyt enää mitään. Vellerillä oli parinaan 4-vuotias suokkitamma jonka se siis voitti :) Punaisten loppukehässä tosiaan vielä pyörittiin ja saatiin tuo erikoispalkinto ja sen jälkeen valokuvattavaksi. Veller ei tykännyt silmäkulmassaan lepattavasta ruusukkeesta mutta koska hän sen oli hienosti ansainnut, niin se piti vain sietää. Vähän koitin sitä suitsien remmien alle pujotella muttei se siellä kauaa pysynyt. Pari tuttua oli miniponiensa kanssa myös mätsäämässä ja Retun kanssa piti tietty saada kaverikuvakin. Retulla tosin on ihan hirmuinen uhma ja isottelumeininki päällänsä eikä se paljoa seissyt neljällä jalalla ;)


Tää on perässävedettävää mallia...




Veller ei halua ruusuketta... :( Se lepattaaki ja kaikkee!


Veller on epäluuloinen pienen pientä ponia kohtaan.


Mielestäni hyvin järjestetty tapahtuma, arvostelukehän vieressä oli agilityrata jonka suorittaminen näytti kovin kivalta! Sinne ois otettu vielä jälki-ilmoittautuneitakin, muttei me sit viititty Vellerin kanssa kokeilla et kestäiskö se trukkilava Vellerin askeleet... Lähtölastauksessa Veller meni vielä hienommin koppiin! Vähän vielä ku seikkailtais jossain ni se lastautuis varmaan niinkuin hevoset normaalisti lastautuu, suoraan perille asti kävelten. Tanja ja Tuomas lähti kuskaamaan Velleriä ja Pirkkoa kohti kotia ja me käytiin vielä pullakaffettelemassa, pitihän se palkintolipuke lunastaa ;) Sitten lähdettiin itekki kohti tallia ja kotona hienot hevoset pääsi heti tarhaan rentoutumaan erikoisen päivän jäljiltä.

Kiitos vielä MySeRa:n järjestäjille ja kiitos pikkusiskolleni Essille Juliuksen hoitamisesta ja kuvien ottamisesta :)

9 kommenttia:

  1. äää, Veller on niiiiiin komea! Sydän suli heti, kun kattelin näitä kuvia! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdyn täysin! Ihan pirun komee jättiläinen, oliski itellä niin isot tilat niin tollanen olis tervetullu. Olis ainaki mun raajoilleni sopivan kokonen kun tavan pollet loppuu kesken :D!

      Poista
    2. Kiitos :D
      Ei Veller mitään ihmeempiä tiloja vaadi ainakaan, ainut mikä on ni karsinan pitää olla isompi ku perus 9m² mut kyl se muuten on ihan samoissa talleissa asustellut normaalinkokosten hevosten kanssa :)

      Poista
  2. Mahtavannäköinen se kyllä on, ja läsi korostuu komeasti ilman turparemmiä. Onnea ruusukkeesta. Agilityrata kuulosti kivalta, mä haluan joskus semmoiseen tapahtumaan jossa on muutakin kuin poneille tarkoitettu rata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tolle radalle sai osallistua hevosetkin. Esimerkiks ponien piti astua molemmilla jaloilla autonrenkaan sisälle, hevosilta riitti yksi jalka ;)

      Poista
  3. Onnittelut! Veller näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Ai vitsit et on hauska tuo viimeinen kuva!
    Onnea ruusukkeesta, teillähän meni ihan kivasti =)
    Totta tosiaan tuo läsi korostuu hienosti ilman turpista!

    VastaaPoista
  5. Onnea! =) Mä oon ehkä vähän kade tosta vaaleanpunaisesta ruusukkeesta. ;D
    Mahtava tuo isotteleva pikkuponi! <3

    VastaaPoista