perjantai 3. toukokuuta 2013

Valmistautumista huomiseen.

 Puhdas poika!


Vaahtopää.

Huomenna mennään MySeRan järjestämään Match Showhun Mynämäelle ja tänään oli tiedossa pesua! En olekaan Velleriä pessyt kahteen vuoteen ihan kunnolla, ainoastaan kesällä siltä on letkutettu vedellä hiet pois. Tänäänpä suihkuttelin koko hevosen ihan märäksi ja pesin ihan saippualla vaahdottaen! Tukka ja häntäkin tuli hierottua sekä vielä pää pesusienellä. Veller antaa hyvin pestä, se ei tykkää jos päähän suihkutetaan voimakkaasti, mutta jos nousen jakkaralle ja varovasti suihkusuuttimella valutan ylhäältä alaspäin, se antaa kastella päänsä. Meillä on pesuletkussa sellainen pistoolipää jossa on erilaisia veden ulostulomuotoja :)

Juliuskin oli tallilla, yllättäen ei kovinkaan tyytyväisenä -.-" Se nukkui alkuun, mutta sopivasti kesken pesun päätti herätä ja hänet piti ottaa tallin puolelle. Kitinää ja vitinää seurasi turhautumisesta, miksei muka ole kiinnostavaa katsella rattaista kun mutsi pesee hevosta? Tänään kuitenkin Veller oli etusijalla ja tyydyin huutelemaan Juliukselle hiljaisella ja vähän kovemmalla volyymilla kommentteja takaisinpäin. Vaikka hanasta tuli lämmintä vettä, alkoi Veller täristä pesun jälkeen joten loimitin sen kahdella fleecellä ja laitoin karsinaan kuivattelemaan. Se ois halunnut piehtaroida muttei löytänyt sopivaa kohtaa tai jotain... Kiukutteli asiasta kuitenkin ;)

Pesin myös harjat, eihän puhdasta hevosta voi likaisilla harjoilla harjata!
Petra pesi Piken ja molemmilta näyttelykaluilta (jestas mikä sana...) letitettiin hännät vielä tarhaan ettei vaaaan pääse likastumaan ;) Loimet oli niskassa tietty myös, jos edes vähän auttais pysymään siistinä huomiseen asti. Sen jälkeen saa taas maata siellä kurassa niin paljon kuin tykkää. Ja Vellerhän tykkää.

6 kommenttia:

  1. Ai tekin tulette! Mekin lähdetään Ponin kanssa niin mätsäriin, kuin agilityynkin.. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo! Me mennään ihan vaan mätsäriin, agility kuulostaa liian hc:lta :D

      Poista
  2. Oi kiva päivä teillä tulossa! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Vellerillä viimekskään kaks vuotta sitten sen erikoisemmin mennyt, mut on ylipäätään kiva käydä jossain oman tallin ulkopuolella :)

      Poista
  3. Mekin toivottavasti päästään käymään tässä lähitienoon mätsäreissä, mikäli vain järjestävät. Se toinen reissu peruuntui, kun ei ole meille kyytiä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyytiongelmat on aina kurjia. Itelläkään ei oo pikku-eetä eikä vetoautoa ni pitää aina vaivata muita kuskin hommiin. Muuten oiski kiva käydä läpi kaikki mahdolliset kissanristiäiset mut juurikin nuo kaks melko oleellista asiaa rajoittaa touhuja :P

      Mut toivottavasti pääsette näyttäytymään :)

      Poista