perjantai 24. toukokuuta 2013

Jos Veller tulisi myyntiin...

Mitenköhän helposti sen saisi myytyä ja mitä ihmiset tuollaisesta hevosesta olisivat valmiita maksamaan? Varusteineen, ilman? Varusteet käsittävät satulan, suitset, pari huopaa, pari riimua naruineen, muutama ulkoloimi ja kuivatusloimi. Sillees että nyt alkuun pääsee :)

Arvostavatko ihmiset sitä työtä mitä olen sen kanssa tehnyt vai pitäisikö sen olla samassa hintaluokassa kuin muutkin raskasvedot esimerkiksi Virossa?

Sen verran voin aukaista perusjuttuja, että Veller on koko minullaoloaikansa, eli 2v 9kk, ollut terve. Ei nuhaa, yskää, kuumetta, ontumisia, epäpuhtauksia, impparia, sädemätää jne. jne. Eläinlääkäriä on vaivattu vain rokotuksiin ja raspauksiin, raspaus sujuu rauhoittamatta. Sitä on hierottu ei-säännöllisesti ja aina ollut ihan ok. Jotain pieniä arempia kohtia, mutta niitähän taitaa löytyä vähän kaikilta hevosilta.

Vellerille sopii erittäin yksinkertainen ruokinta. Heinää, kivennäistä, pellavaa, suolaa. Pellavakaan ei välttämättä ole pakollinen, mutta tykkäähän vatsa siitä, Greenlinekin voi olla hyvä lisä muttei ole koskaan sitä saanut. Tuntuu vain, että moni sitä syöttää joten on varmasti ihan hyvä lisä sekin :)

On asiallinen käsitellä, tähän mennessä on tullut juttuun kaikkien erilaisten hevosten kanssa. On ollut orivarsojen kanssa, nuorten orien kanssa, ruunien, tammavarsojen kanssa, nuorten tammojen, aikuisten... IHAN kaikkien kanssa sopinut laumaan ja kaksistaan. Mikä ettei yksinäänkin mene, on tarhattu niinkin. Veller on seurallinen ja tykkää kun saa huomiota, mielellään tuntuu osallistuvankin kaikkeen puuhasteluun. Ei ole koskaan näyttänyt hapanta naamaa, irvistellyt, antanut hammasta tai koittanut potkia, edes uhkaillut ei ole.

Onhan Vellerissä huonojakin puolia, kengitys. Kengittäjästä riippuen pitää etupäätä varten rauhoittaa tai saattaa mennä ilmankin jos kemiat kohtaa. Kahdesta Domosedan-ruutasta riittää kolmeen kengityskertaan, annosta varmaan voisi pienentääkin jo, jolloin yhdestä ruutasta saa kahteen kengitykseen. Takapää menee ongelmitta ja ihan selvinpäin ja riittääkin että Domoa ruuttaaa kielen alle siinä vaiheessa kun kengitystä aloitellaan ja hommat alkaa takapäästä. Liian ronskeista ja "kova-otteisista" ns. asenteella kengittävistä ei pidä. Jos kengittäjä on rauhallinen eikä nosta jalkaa turhan ylös, menee etupääkin sujuvasti ilman mitään.

Maastovarma, ei kuitenkaan mikään robotti joten jos autolla kaahataan kovaa lähes kylkeä hipoen tai tulee isompia ajoneuvoja jotka nekään eivät näe vaivaa hiljentääkseen, saattaa jonkunlaista steppailua ja epäröintiä ilmetä. Tämän ainakin itse suon hevoselle, ei niidenkään tarvitse kaikkea sietää, etenkään ihmisten tyhmyydestä johtuvia seikkoja. Yksinään maastossa etenee rauhallisesti ja rennosti, kaverin kanssa voi vireystaso olla vähän korkeampi. Etenkin jos kaveri kävelee reippaammin, Veller ottaa pientä sipsutusravia  pysyäkseen samassa tahdissa. Toisinaan joku lenkkiseuralainen saattaa saada enemmänkin vipinää kavioon ja voi pikkujätti päästellä vähän reippaamminkin! Pysyy silti käsissä ja ihan korvat hörössä menee, eli ei ole kyse mistään haistattelukaahottamisesta ja ratsastajasta eroon pääsemisestä. Antaa vauhdin normaalitilanteissa alas ihan äänellä.

Tallissa on yksinään ihan ok sekä käytävällä että karsinassa. Kavereita saa tulla ja mennä, ei jää kaipailemaan niiden perään. Jos pidemmän aikaa joutuu karsinassa hengailemaan, niin saattaapa pistää pitkäkseen ja ottaa pienet torkut :)

Helppo ja vaivaton kaveri kaikenkaikkiaan, yhdeltäkään tallilta ei ole kuulunut valituksia käytöksestä tms. Päinvastoin, on enemmänkin hauskoja juttuja kuullut toisinaan.

21 kommenttia:

  1. Jotain tämmöistä postausta odottelinkin jo... ;)

    VastaaPoista
  2. Kerrankin anonyymilukija pääsee kommentoimaan! Tekstin ja varusteiden perusteella tarjoan 4600e. Saako koeajalle tai käydä omalla tallilla kokeilemassa useamman kerran? Aika paljon olisi sitä mitä olen etsiskellyt. Laitatko sähköpostisi tai puhelinnumerosi jotta voidaan olla yhteyksissä tarkemmin? Mikäli tämä siis on oikea myyntipäätös =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän oli vain tällainen ''jos tulisi myyntiin'' - tuskin myymässä :D

      Poista
  3. Ei, ei, älä myy Velleriä!! Eikö sulla oo tuneita :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään kun tunteilla ei elätetä hevosta, lasta, itteä, kissoja, makseta vuokraa, lainaa ja laskuja. Tuntemukset taas on paremmat nyt kun en ole yhdeksään päivään ollut selässä.

      Poista
  4. Siis mitää? Et kai myy? Tai jos myyt, niin mä ostan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellasia ajatuksia täs nyt vähän on ollut ilmoilla...

      Poista
    2. Mutta siis miksi? :o Entäs ylläpito?

      Poista
    3. Mulla särkee lonkat ja polvet kun mä ratsastan sillä. Ratsastaessa ja ratsastamisen jälkeen. Nyt en oo 1,5 viikkoon ollu selässä ni särkee enää toinen polvi vähäsen. Oon täs nyt 8kk odotellut et paikat vaan tottuis siihen leveyteen mut taitaapi se odottelu olla turhaa, raskaus on sen verran muuttanu niveliä ettei ne vaan kestä enää noin leveää hevosta.

      Omien kipeytymisten lisäksi asiassa on myös rahallinen puoli. Töitä ei tällä hetkellä ole ja kyselyistä huolimatta en ole töitä saanut, joten jään hoitovapaalle. Toisaalta en muutenkaan haluaisi noin pientä lasta hoitoon edes laittaa vielä.

      En anna ylläpitoon. Ihan liikaa huonoja juttuja ylläpitokodeista ni rahalla vaihtaa kotia ja vain ja ainoastaan hyvään kotiin. Ei oo missään ihan epätoivoisessa hetipakkomyynnissä kuitenkaan.

      Poista
    4. Okei :) Ja ymmärrän myös kantasi ylläpidosta. Toivotaan, että Veller löytää arvoisensa kodin!

      Poista
    5. Tai juu, ylläpito omalla tallilla onnistuu :) tai puoliylläpito vaikka. Pystyn sillä vähän ratsastamaan kuitenkin. Voin oman puolikkaani antaa meidän vuokraajan käyttöön tms. :) mutta katsotaan miten etenee, mahdollisesti Veller on lähdössä kesäkuun alussa koeajalle muutamaks viikoks. Kiva paikka, kivat ihmiset, suht lähellä ja saisin käydä sitä katsomassa ja ratsastamassakin edelleen :)

      Poista
    6. Voi ei :o itse oon turusta ja oisin vähän samaa ehdottanut, et olisit saanu käydä ratsastelee yms. Mut koku oli nopeempi :(

      Poista
  5. Elämän realiteetit ne vaan joskus tulee vastaan, niin surkeaa kuin se voi ollakin. Toivottavasti Veller löytää sopivan kodin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne tekee. Enkä mä halua itteeni hajottaa loppullisesti ton kanssa sit kumminkaan.

      Poista
  6. Voi että, meillä olisi hevosen paikka auki... Veller on niin mahtavan näköinen ( ja kuuloinen..) Toivotaan että Hän löytää hyvän kodin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harkitse ihmeessä ;) Ei Veller muuta tarvii ku ison karsinan ja paljon rakkautta!

      Poista
  7. Voi että kun olisi vain rahaa ja aikaa niin voisin tulla heti hakemaan komistuksen meille! :) Toivottavasti löytää hyvän kodin!

    VastaaPoista