sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Maastoilua Pirkon ja Puhin kanssa.

Oltiin löntystelymaastolenkillä tänään mukavassa seurassa. Käytiin samoilemassa vähän siellä täällä ja vaan yks pieni ravipätkä otettiin. Veller pääsi kulkemaan ensimmäisenä suurimmaksi osaksi ja silti se tipsutteli sitä miniraviaan. Hölmö, turhaan saa ittes hikeen semmosella :D Lenkin jälkeen pyörittelin vielä kumisualla Ja lähtihän sitä karvaa. Lavoista alkaa jo ukko olemaan punainen!


Namm, lenkin jälkeen vähän ruohon maistelua :) Ei näytä ukkopaha näin varjoisena punaiselta ollenkaan...

Keskiviikkona oli tosiaan ratsastustunti... Jäi sen verran  p*skan maku suuhun siitä, etten jaksa käydä sitä edes läpi sen enempää. Ei vaan mennyt putkeen oikeestaan mikään, kaikki pissi.

Mutta onpahan vaan tämä mun heppanen hauska tapaus! Tallilta lähti yksi hevonen jo kesälomailemaan joten yksi tarha jäi tyhjäksi. Toisesta tarhasta siirrettiin tamma lähemmäs muita ja vastaavasti pariskunta Veller ja Pirkko siirrettiin tänään tämän tamman tarhaan jotta niiden oma vähän kuivuisi. Tarha on tien vieressä ja siitä oli tänään ajellut ohi maajussit vehkeineen edestakas. Veller oli aina saanut hirmuisen pystyynhyppy-pukkikohtauksen ja olipa jussi sitten tullut tallilta kysäisemään et pysyykö tuo hevonen varmasti tuolla tarhassa..... :D

10 kommenttia:

  1. Alkoi kiinnostaa tuo ratsastustunti kun et halua kirjoittaa siitä mitään ;) Eikö opetus sopinut teille/sinulle vai mikä mätti? Avaa nyt aihetta edes vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kysyä ihan samaa - oliko opetuksessa jotain vai muuten vain meni päin honkia? :)

      Poista
    2. Ehkä kättä piti käyttää omaan makuun normaalia voimakkaammin. Mut eniten ahdistusta aiheutti ja aiheuttaa yhdistelmä leveä selkä+koulusatula+mun lonkat. Ne ei vaan aukee, koko lantio ei toimi ja lopussa kun laukattin eka monta kierrosta päädyssä vasemmalle ja vaihdettiin sitten suuntaa oikeelle, niin olin aivan totaalisen hukassa! Niin kenossa toiseen suuntaan ettei mitään järkeä. Jäi koko kroppa menemäänsinne vasempaan -.-" En saanut vasenta pohjetta lähellekkään hevosta ja Veller tarvii käännöksessä kääntävää ulkopohjetta. Jos jää pelkästään sisäohjasta kääntämään niin lopputulos on aidasta ulkolapa edellä läpi rysäyttävä pää sisälle kenossa oleva raskis.

      Tulee näitä hevosenvaihtoajatuksia taas vaihteeks mieleen...

      Poista
    3. Mulle tuli muuton myötä uusi ope ja olin kauhuissani siitä käden käytöstä, kun vanhan ihanan open tunneilla tuli heti sanomista jos naama meni väärin päin ja yritti paskemmalla fiiliksellä turhautuneena (minunkin vetelää) hevosta eteen. ja ohjasotteet ei saanut suuntautua suoraa taakse. nyt opeksi tullut kouluratsastaja pisti käyttämään raippaa ja kättä ihan eri tavalla. pari tuntia purin huulta ja rutisin kotona et vittu ku on perseestä. sitte sanoin et en oikeen tykkää ottaa sieltä niin kovin kiinni. ymmärrys löytyi heti! sanoi, ettei kaikkien tartte olla kouluratsastajia ja että hänelle on ihan sama vaikka menis poni ihan pitkänä, mut et sit vaan on asioita ja harjotuksia joita ei voida välttämättä tehdä. olin tosi tyytyväinen et avasin suuni :) kannattaa koittaa, jos se auttaa yhtään. mäkään en ihan lopettaa halunnut kun meilläkin tosi hyödyllisiä harjotuksia, joita haluan sit kuitenkin tehdä vähän omalla semikukkahattuhengellä

      Poista
    4. Meil on täällä sen verran kummiskin vaihtoehtoja koutseille ettei oo pakko käydä semmosten tunneilla joilla ei tyylit mee oman kanssa yhteen :) Ja enemmän mua ahistaa tuo mahdottomuuden tunne nyt.

      Poista
  2. Vaihtamalla paranee?! Ei kannata hylätä hevosen vaihto -ajatusta, jos/kun ei hommat suju!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä nyt hajotan itteni ton kanssa eka ;) Uusimpana löydöksenä polvikipu.

      Poista
    2. Ahaaa! Kerää koko sarja! :D

      Poista
    3. Joo kato, sit ku lanssikyydillä roudataan paareilla ensiapuun kun ei kykene enää liikkumaan ja pitkän kuntoutuksen jälkeen kävely onnistuu jotenkin omin jaloin ja lääkäri ehdottomasti kieltää ratsastuksen, ni sit voi miettiä et oiskohan kannattanu säästää noita niveliä ja jänteitä ja ties mitä rakenneosia ja siirtyä niihin pienempiin ratsuihin sillon aikanaan. Mut toisaalta... Jos ja kun nää on jotain raskauden tuomia juttuja, ni paraniskohan nää ajan kanssa... Onhan siitä raskauden päättymisestä pian jo 8,5kk kulunut ja tuntuu et menee pahemmaks mut jos kumminki??

      Poista