keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Niin hallitsematonta menoa että..! NOT.

Ensin putsasin ja puunasin Velleriä pienen ikuisuuden tallissa. Suihkuttelin sheeniä ja selvityssuihketta ja letitin tukankin! Veller tykkää makoilla maassa ja vielä on paikkapaikoin sen verran märkää että kuraa jää jätkän kroppaan ja mulla on kuran irroittamiseen tosi hyvä työkalu. Veller tosin ei siitä enää tykkää kun sen karva on sen verran ohuempaa, jalkohin ei saa mennä sillä ollenkaan ja kroppaakaan ei ihan välttämättä tarttis raastaa... Mut no can do, sillä mennään koska sillä lähtee kurat niin hyvin. Saa Veller nyt vaan kestää jos kerta pitää siellä märässä maassa maata. Kuiviakin, ihan pöliseviä (!) kohtia kuitenkin ois myös tarjolla.

Lotan vanhoista suitsista oli otsapanta pidennettävänä ja pidennys tehtiinkin melko nopeasti! Jätin pannan tallille, että yksi tallilainen antais sen satulansovittajan (toppaaja, korjaaja, tekee nahkatöitä jne..) mukaan ja sinnehän se lähti. Ei mennyt montaa päivää kun tämä henkilö oli taas käymässä meidän tallilla, ainakin luulisin näin, ja otsapanta odottelikin eräänä päivänä Vellerin loimitelineen päällä :) Otsapannan lisäksi noihin suitsiin piti vaihtaa pidempi niskahihna, muut remmit onkin sitten Lottavainaan perintöä :) Annoin nämä joskus Outille kun hän oli tuore hevosenomistaja, muttei hänellä ollut niille käyttöä joten sain ne takaisin. Näihin kuuluu rintaremmimartingaalikin, ainakin rintaremmiosaa vois ihan muodon vuoks käyttää sitten kun Veller jossain vaiheessa hyppii jonkun kanssa esteitä ;) Lotalla oli joskus mustina ja ruskeina tämä setti. Ensin ruskeat kun oli ruskea satula. Sitten tuli musta satula ja onneksi Hööksiltä näitä vielä sai, kun pakko oli saada myös mustaan satulaan nämä! Mitenniin tykkäsin niistä joskus..? Ruskeana nämä kyllä ovat hienommat.



Ei käyty tekemässä kovin pitkää lenkkiä. Alkumatkasta erään talon pihalta tuli nainen kyselemään rotua ja korkeutta ja siihen tuli hänen miehensäkin. Jumituttiin siihen sitten juttelemaan varmaan yli puoleksi tunniksi :D Veller alkoi näyttämään jo kyllästymisen merkkejä ja lähti pikkuhiljaa pakittamaan sinne minne oltiin menossakin. Jatkettiin matkaa ja käännyttiin tuolle "baanailutielle". Elättelin toiveita että tänään ois ollut mun vuoro kokea vauhdin hurmaa Vellerin kanssa ja Sports Trackeriin ois saatu huimia lukemia huippunopeudesta ja mitä vielä.. Toi hevonen oli maailman eteenpäinpuskettavin! Laukkakin oli hitaampaa kuin kentällä varmaan ikinä... Höh. Ne on varmaan ne Karkin kärryt mitkä saa ton ihan höpöks. Pakko ryysiä niiden ohi ihan hulluna! Nappasin vähän videotakin kun oltiin tulossa takaspäin. Pari laukkapätkää. Hirrrvee menijä, ei voi laukata kotiin päin ollenkaan tai lähtee ihan hanskasta ja pysähtyy vasta tallinseinään ;)

Tässä linkki niille jotka eivät näe videota suoraan, mutta välttämättä haluavat sen katsoa ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vQ8AiKhKBxU

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana video :D Vellerin kavioiden kopse kuulosti niin mahtavalta tuossa hiekkatiellä että tuli itselle ihan jumalaton hinku päästä maastoon! Ja vieläpä tuommoisella luotettavalla hevosella joka hiljentää ja lisää vauhtia just sillon ku kuski haluaa :) Video sai hymynhuulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hän polkee hyvinkin kuuluvasti :) Mutta maastoon vaan! Joku kiva ratsu alle ja sinne nauttimaan kevätsäästä. Toissapäivänä tosin ei ollut ihan nautinnollisin kevätsää kun ratsastettiin pienessä ja vähän suuremmassakin sateessa. Mut olin ite ainakin niin fiiliksissä Pekka-ratsustani ettei mikään sade paljoo haitannut :) Olisin kyllä toivonut eilen Velleriin hiiiukan enemmän virtaa, ehkä pitää vaan soluttautua ponin kärrylenkeille aina mukaan jos sit sais useemmin nauttia herra Virtasesta! Sellanen semihallitsematon raskis kumminkin ois toisinaan ihan kiva piriste ;)

      Poista
  2. Hahaa, loistava maastomopo! vai onko tää mönkijä? Mahtavan rauhallista menoa. :D (mä täällä hihittelen ajatukselle että ottais videota kun Hertan kanssa laukataan maastossa, apua. xD)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Traktori kai..? :D Velleristäkin toisinaan saa vähän enemmän vauhtia irti mut on se kyllä niin hidas!

      Poista
  3. Ihana, voiko yhtään hitaammin pyörivää laukkaa enää olla? Mun hevoset menee maastossa aina niin reipasta laukkaa, toinen lähes kiitolaukkaa, huh. Joskus tämmönen vois olla kivaa, niin ehtis katsella maisemiakin =) Toisaalta mun hevosille rankan duunin lisäks ne reippaat lenkit on tosi hyvää irrottelua kropalle, molemmat on sen jälkeen niin vetreitä, että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jollain suuremmalla ja raskaammalla voi ehkä olla vielä hitaampaa :D Vellerinkin saa menemään reippaasti, mut sen perusolemus on kyllä niin hidas, etenee kuin täi tervassa.

      Poista
  4. Mikä se kuranirrotustyökalu on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällänen metallisuka: http://www.haaramo.fi/shop/images/psuka2_1207_7a7.jpg

      Poista