maanantai 5. joulukuuta 2011

Pakkasneiti

Voitto kävi tänään klinikalla ja kavio kuvattiin, naula ei ollut ylettynyt/osunut kavioniveleen joten varsa toipuu ennalleen ja pääsee parin päivän päästä takas Vellerin kanssa tarhaankin :) Selvittiin säikähdyksellä! Mutta vakava asia tuo kuitenkin on, noissa tapauksissa kun käy huonomminkin.

Tänään taisi olla ensimmäinen päivä kun oli pakkasta aamusta iltaan. Ei montaa astetta, mutta sen verran että maa ja vedet on vähän jäässä. Veller on saanut isot määrät heinää tarhaan eikä se ole syönyt kaikkea, aamulla sai taas lisää. Tietenkin osa heinistä oli jäätynytkin, samoin vesisaavissa vesi. Ihmeteltiin kun Veller nuoleskeli ja kuopi jäätynyttä maata, selvisi syykin; hänellä oli jano! Jokseenkin neiti, ei ole sitten voinut sitä pientä jääpintaa rikkoa vesisaavistaan ;) Samoin kun kävin katsomassa oliko tarvetta päiväheinille, niin se tuli siihen heinähäkille myös ihmettelemään ja tökki niitä osittain jäässä olevia heinänkorsia sen näkösenä ettei niitä voi syödä kun ovat ihan kohmeisia! Minähän sitten omin paljain kätösin noukin sieltä juomasaavista ne jäänpalaset ja heitin maahan. Johan sai neitiruuna juoduksi. Heille on kyllä tulossa eristetyt juomasaavit niin pysyy vesi sulana.

Tyhjensin Vellerin karsinasta oljet ja kuivitin sen turpeella, kävin ostamassa Agrimarketista pari paalia. Veller kun saa olkikarsinan ihan likaiseksi ja märäksi, ei ole kenenkään edun mukaista pitää sillä olkea karsinassa. On kamala siivota, menee paljon päivittäin lantalaan ja pitää tuoda paljon uutta tilalle ja kuitenkin hevonen on sen näköinen että on maannut likaisessa karsinassa. Kunhan nämä kelit tästä pakastuvat pysyvästi ja tulis vaikka sitä luntakin, on Voiton ja Vellerin tarkoitus mennä takaisin pihattoasukeiksi :) Vaikka eihän tuossa tallielämässäkään mitään vikaa ole.

Kävin myös hakemassa Ypäjältä vähän isojen poikien juttuja. Equilinen XXL-kokoisen lapasuojuksen:

Vellerin myyjä totesi kuvasta: "Veller face looks like "take that condom OFF, now!"" :DDD




Sekä jonkun merkittömän tallitoppaloimen:

Lisäksi mukaan tuli XXL-kokoiset bootsit sekä neoprensuojat.

4 kommenttia:

  1. Onpas Veller hoikistunut! Makuuni vähän liikaakin vatsa pienentynyt kun on kuitenkin iso hevonen =) Näyttää kyllä muutenkin kutistuneelta, lihaksia lähtenyt selästä, pepusta ja kaulasta, vähän lonkat törröttää.

    VastaaPoista
  2. Totta, on siltä syksyn mittaan lähtenyt ympärysmitasta yhden satulavyöreiän verran ja varaa olisi vielä toiseenkin reikään :) Mikäli tämän "runsaan" hoikistumisen päättelit tuosta lapasuojuskuvasta, niin senhän nyt näkee p*rs'silmälläänkin että on epämääräisestä kuvakulmasta otettu. Vähemmän on terveysriskejä normaalipainoisella kuin pyöreällä ja pehmoisella. Me emme kaipaa kaviokuumetta tai metabolista oireyhtymää, emmekä ylipainosta johtuvia jalkaongelmiakaan.

    Siinä olet kyllä ihan oikeassa että lihakset on tippuneet. Vellerhän on seissyt jo varmaan 2-3 viikkoa kengän irtoamisen takia. Olen kutakuinkin kuukausi sitten tilannut hokkikengät enkä tilatessani tiennyt että niitä joutuu odottamaan vähintään kuukauden päivät. Kengitysväli on jo täynnä ja on ollut tarkoitus pistää hokkikenkään enkä tästä syystä halunnut "tuhlata" yhtä käyttämätöntä kesäkenkää kun sitä tippunutta kenkää ei ole tarhasta löytynyt.

    Selkälihasten tippumisen olen huomannut jo aiemmin syksyllä, johtuen siitä ettemme ole työskennelleet kentällä, emmekä edes kentän virkaa toimittavalla pellolla pitkän sade- ja kurajakson takia. Nyt kuitenkin näyttäisi että pakkanen löysi vihdoinkin tänne meille asti ja luntakin olisi tuloillaan joten pääsemme pellolle pyörimään ja metsästämään niitä kadonneita selkälihaksia.

    VastaaPoista
  3. Pitkästä aikaa todella asiallinen ja kiinnostava hevosblogi! Kiitos, liityin lukijaksi. :)

    VastaaPoista