sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Onni olis oma suomenhevonen :)

Oltiin tänään Tarun kanssa maastossa hänen suokkiherrojensa kanssa, Tarulla alla Kalilei ja mulla Porre. Reilu tunti oltiin reissussa. Ensimmäisen ravin melko alussa Porre nakkas pukin ja hyppäs laukalle, Kalilei paineli samantien vielä reippaammalla laukalla ohi. Kikattelun saattelemana himmailin vauhtia ja saatiin Kalileikin kiinni ja herrat takas raville, näin jatkettiin keventelyä.

Takaspäin tullessa Kalilei sai ensin kovasti kehuja kun kulki niin pyöreänä ravissa, kehut nousi nuppiin ja Kalilei iski leuan kiinni kaulaan ja lähti painelemaan laukalla. Porre syöksy tietenkin perään ja taas mentiin :D Sain Porrelta vauhdin pois ja katselin vaan kaukaisuuteen miten pitkälle Kalilei meinaa Tarua kiikuttaa. Porre teki toistamiseen omat laukkahyppelehtimisensä kun en antanut sen syöksyä Kalilein perään täysillä ja viimeiset about 100m se itseasiassa lähtikin taas kuin tykin suusta. Kyllä on aikuisessa iässä olevissa ukoissa ruutia!

Ei mitään, kiva reissu joka tapauksessa ja ihastuin kyllä kovasti Porreen! Pitää varmaan pian miettiä samanmoisen ostoa ;) Helpompihan tuollaisella mun on kyllä ratsastaa kun en omaa parin metrin sääriä. On Porrekin 164cm korkea, eli ei mikään ihan pieni, muttei kuitenkaan malliltaan ihan Velleriä vastaava niin oli helpompi ratsastaa. Tarulle sanoinkin että paljon helpompi keventää mitä Vellerillä.

Taru lähti kiireellä töihin ja tein tallihommat sekä vein iltaa varten vedet ja heinät valmiiksi karsinoihin.
Taru ja Porre Ypäjällä 29.7.2010
Olin heitä siellä kuvaamassa ja "kisahoitajan" roolissa :)


Vellerillä on nyt menossa kokeilu ruokinnan suhteen. Se on koko minullaoloajan ollut vähän löysä vatsastaan ja olen sille kokeillut mm. pellavansiemenlimaa, maitohappobakteereja, madot katsottu lantanäytteen perusteella keväällä (=0) ja nyt syksyllä madotettu ilman näytettä, stressiä ei pitäis olla, eikä mahahaavaa koska ei kuitenkaan siihen suuntaan oireile. On ihan pirteä ja normaali, karva on hyväkuntoinen eikä millään muotoa ole yleisilmeessä häikkää.

Ruuna syö tällä hetkellä vain säilöheinää ja vettä, jätettiin pois reilusokerinen syysheinä sekä kaura, mysli ja kivennäinen. Tilasin sille kokeiluun tuollaisia jänniä Chia-siemeniä joita kaviokuumeisten ryhmässä facebookissa moni syöttää löysävatsaiselle ja ovat niistä saaneet avun! Tilasin 6kg, riittänee n.3kk:ksi.









***Sain juurikin tiedon ettei niitä luumuja kouluhuopia saa mistään, joten ei tule muitakaan luumuja :(

3 kommenttia:

  1. Hei Satu, meilä on toi yks ori myynnissä.. ;)

    Ja haastoin siut.

    VastaaPoista
  2. No arvaa vaan oonko Anssia katsellutkin vähän sillä silmällä, komea on! Harmi et niin paljon pienempi, mulla on suokille kriteereinä loimikoko 165cm ja pää kokoa x-full :D Kun on niin paljon noita Vellerin päävehkeitä ja kasa loimia jo olemassa sekä lisää tulossa.

    Kiitos haasteesta! Palaan siihen myöhemmin :)

    VastaaPoista