tiistai 1. marraskuuta 2011

Hirvijahdissa!

Suunnitelmissa oli ajaa Voitto ensin ja käydä sen jälkeen Vellerin kanssa maastossa. Kuviot muuttuikin kun Voitolta puuttui toinen etukenkä ja Taru odotteli kengittäjää saapuvaksi klo9 aikoihin, joten kävin ensin ratsastamassa Vellerin. Ajattelin alkumatkasta, että tulee tosi tylsä blogikirjoitus tyyliin "käytiin tekemässä pikainen ravilenkki ja tultiin takas" mutta heti alkumatkasta bongasinkin suunnitellun reitin varrella punatakkisia setiä kykkimässä passissa. Hirvimiehiä! No ei mitään, matka jatkuu.

Ei mennyt kauaakaan kun mutkassa oli setä numero yksi. Tervehdin ja kysäisin onko hirviä jo näkynyt, kuulemma joku siellä on tulossa :) Jatkoin matkaa, näin hirven tulevan metsän suunnasta pellon poikki, Vellerkin näki sen, ja pysähdyttiin odottamaan mitä tapahtuu. Setä numero kaksi viittoi kädellään meitä jatkamaan eteenpäin ja siinähän sitten jatkettiin. Hän sanoi että aja eteenpäin vaan, ei he aio ampua kun kyseessä oli yksinäinen hirvilehmä. Ihmeteltiin siinä tovi peltoa pitkin ravaavaa isokorvaista hirveä joka myös pysähtyi hetkeksi ihmettelemään meitä. Veller päästi ilmoille kuuluvan töräyksenkin :D

Jatkettiin hölkällä, ladon kulmalla oli setä numero kolme ja setää kohti oli tulossa hirveän hirvittävä hirvikoira joka vilkaisi Velleriä ja tais todeta et väärännäköinen ja -hajuinen, ei viitti sitä ajaa. Setä numero neljä oli kökkimässä hirvitornissa ja hölkyteltiin hänenkin ohitseen. Käännyttiin ponipaikan jälkeen ympäri ja mentiin samaa reittiä takaisin. Setä numero kahden kanssa jäin hetkeksi juttelemaankin, hän kertoi mitä hirviä he ampuu ja mitkä jää ampumatta. Kehui Velleriä komean kokoiseksi ja näköiseksi (aijaa! ;D ).

Vellerin jälkeen käytiin ajamassa Voitto, perus 5km/30min ja sitten kotiin. Huomenaamulla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti