maanantai 10. joulukuuta 2012

Maastossa hölkkälaukkaa.

Tän päivän outfitti.
Lähdin kymmenen jälkeen aamulla tallille. Veller oli odottelemassa tarhassa ja lompsi toisesta päästä vastaan kun riimu kädessä menin aidan toiselle puolelle. Nappasin ruunan mukaani ja vein talliin harjattavaksi. Harjailinkin vähän pidempään kun ei ollut niin kovaa kiirettä lähteä takaisin, äitini lähti Juliuksen kanssa vaunuilla kauppaan ja oli vasta puoli kolmeksi menossa töihin joten oli hiukan enemmän aikaa olla tallilla :)

Lenkillä ei oltu kuin noin 40min, mentiin hakkuualueen lenksu ja jatkettiin sikalan kautta. Metsäpolkua takas tallille. Kotkaa ei nähty tällä kertaa :( Muuten Veller käyttäytyi varsin mallikkaasti, paitsi kun käännyttiin hakkuualueelle, niin se totesi yhdessä kohtaa ettei aio edetä koska lumessa olevissa renkaanjäljissä näkyi jotain kellertävää. Jälleen kerran pystyynhyppyjä, uukkareita ja yleistä lapsellista kiukuttelua ilmassa kunnes koukattiin metsän kautta ettei tarvinnut niistä kamalan sotkuisista renkaanjäljistä mennä. Ja koska niissä oli sitä kellertävää, niin eihän me voitu tietää mitä myrkkyä siellä alla on. Koskematon hanki metsätien "ulkopuolella" oli paljon luotettavampi kulkureitti. Yeah right...


Hakkuualueen lenkillä.

Edettiin metsälenkki hölkällä ja pitkähkö ylämäki mentiin rauhallisella laukalla. Laukan jälkeen jatkettiin hölkällä, sikalan kohdalla vähän jänskätti kun pihalla oli vaikka mitä tavaraa! Sikalan haju itsessään ei juurikaan kummastuta, ollaan tuolta menty aiemminkin ohi. Ravailun jälkeen taas pätkä laukkaa jonka jälkeen eteenalas-ravia metsäpolun alkuun asti. Pienen purosen, joka tosin on nyt täynnä lunta, yli ei taaskaan astuttu vaan hypättiin ja siitä oli kiva jatkaa laukalla! Sain metsässä monesta oksasta lumet päälleni, toki Vellerkin sai niistä osansa muttei ne tainneet sitä haitata ollenkaan! Itsehän koin ne vähän viileinä kun ei ollut jalassa topparatsareita. Sen verran ne tuntuu huonolta jalassa kun ratsastaa, että tänään päätin laittaa ihan tavalliset ratsastushousut. Maihareitakaan en halunnut kun ne sattuu kantapäistä, joten olin ihan kesäpukeissa! Päästiin etenemään ihan kävelyaskelin loppumatka, yhdessä risteyskohdassa jossa metsäpolku loppuu ja alkaa peltotie (joka puolestaan muuttuu eräänlaiseksi pihatieksi kun kääntyy toiseen suuntaan) se pysähtyi ihmettelemään josko käännyttäs oikeelle. Ei olla siellä käyty katsomassa mitä muuta löytyy kuin olettamani pelto, eikä käyty nytkään. Vasemmalle mars, että saadaan lenkki joskus päätökseenkin.


Hönönaama lenkin jälkeen.
Lämmin vesi ei taaskaan juur maistunut kun tarjosin ämpäristä, tarhassa kelpasi kyllä kylmä vesi. Vellerille tuli lenkille vähän lämmin, lisäksi päälle tippunut lumi oli sulanut jäbän karvoihin joten laitoin sille fleecevuorisen sadeloimen tarhaan. Kun olin lähdössä kotiin, oli juuri alkamassa päiväheinien jako joten tultiin oikein hyvään aikaan takas lenkiltä :)

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka komia hevonen sulla! Olisi kiva jos Velleristä ja sinusta olisi jonkinlaiset esittelysivut :) Sitä kautta pääsisi vähän paremmin "ineen" tähän blogiin ja teidän juttuihin.

    Emppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No lukase nyt nämäki ;)

      http://er-veller.blogspot.fi/2011/06/ensimmainen-bloggaus-lyhyesti-meista.html
      http://er-veller.blogspot.fi/2011/11/mina.html

      Poista