keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kysymyksiä ja vastauksia.

Yksi Vellerin myyntikuvista. En vain voinut vastustaa!
Miten päädyit juuri Velleriin?
Sivulla kakskytjotain hevostalli.netin markkinoilla se vain tuli vastaan. Ilmoituksessa oli linkki kuviin ja niin vain näpyttelin myyjälle sähköpostia. En varsinaisesti ollut edes ostamassa hevosta. Minulla oli entisen hevoseni, lv-tamma Lotan kanssa mietittävänä mitä sen kanssa teen ja osittain kai uuden hevosen katsominen oli osa luopumistyötä. Jotenkin ehkä helpompi katsoa sitä jatkajaa kun vanha on vielä läsnä, ei voi liikaa vertailla siihen entiseen. Ja olisikohan edes tullut harrastusta jatkettuakaan enää jos en olisi ensin ostanut uutta ja vasta sitten luopunut vanhasta..? Minulla ei siis ollut mitään vaihtoehtoja hevosten suhteen, Veller siis vain tuli vastaan :) Tykkäsin sen rakenteesta, väristä, koosta ja ulkomuodosta yleisesti mukaanlukien siis merkit ja ilme.




Vadis.
Kuva Sukupostista.
Tai ylipäänsä tähän hevosrotuun?
Yksi sana. Tai yksi hevonen oikeastaan. Vadis.
Joskus Lotan aikaan jo tykästyin raskaampiin rotuihin ja päätin, että jos joskus ostan uuden hevosen, niin se on joku raskaampi. Sitten löysin sattumalta Vadiksen "sukupostiprofiilin" ja se rotu oli siinä sitten. Eestin raskas vetohevonen.

Haluaisitko toisen hevosen tai vaihtaa hevosta? Jos kyllä, niin minkälainen olis sitten tämä heppa?
En niinkään toista hevosta, enkä ehkä vaihtaakaan haluaisi. Mutta sitten se seuraava on suomenhevonen. Tykästyin Tarun Porreen kun ratsastin sillä joitain kertoja maastossa Vellerin asuessa Tarun pihassa talven 2011-2012. Päätin että joskus minulla on oma suomenhevonen. En ennen Porrea niistä oikeastaan välittänyt ollenkaan vaikka olinkin suokeilla ratsastanut. Että omaa Porrea sitten joskus etsimään :) Ihan jo järkisyistäkin. Vellerhän on minulle turhan suuri leveyssuunnassa. Tykkään korkeista hevosista, eli siinä mielessä koko ei ole ongelma. Lotta oli 170cm, Veller on sen 180cm (ostoaikaan 170-175cm) joten kyllä se tuleva suomenhevonenkin saa olla lähempänä sitä 170cm ellei sitten vastaan tule jotain täydellistä ja ihanaa joka nyt vaan sattuukin sitten olemaan matalampi ;) Haaveilen tukkajumalasta, erikoisemman värisestä, merkkejä ehkä, riippuu ihan minkä värinen hevonen itse on. Toisaalta ravitaustainen kutkuttaisi, kaipaan sitä ravurinravia!

Mitä mieltä olet siitä et ratsastetaan ilman kuolaimia?
Tykkään! On hienoa, ettei hevosen oikeinpäinkulkemiseen vaadita suun kiusaamista.

Voisitko itse joskus alkaa ratsastamaan ilman kuolaimia?

Itseasiassa olen harkinnut ostavani Vellerille kuolaimettomat. Aiemmin oli ongelmana että koot loppuivat fulliin. Nyt Horzella näyttää olevan myös kokoa x-full joten sellaiset on meille jossain vaiheessa tulossa. Minua vaan mietityttää, että voiko ne vaan suoraan pistää hevosen päähän ja alkaa ratsastaa suht' normaalisti? Ehkä teen tästä oman postauksen jossain vaiheessa kun on enemmän ajankohtainen ja kysyn viisaammilta neuvoa miten lähteä liikkeelle :)

Lotta pylly pystyssä :)
Haluaisitko opettaa/osaako Veller mitään temppuja (kumarruksia yms.)?
Veller ei osaa mitään :( Haluaisin sen kanssa opetella vähän jotain pientä kivaa, Lotta osasi kumartaa.

Missä olet töissä?
Tällä hetkellä en missään. Olin töissä Salossa Nokian tehtaalla, mutta siellä lopetettiin tuotanto samoihin aikoihin kun jäin äitiyslomalle. Minullahan on siis puolen vuoden ikäinen pieni poika ja äitiyslomaa on vielä kolmisen kuukautta jäljellä. Töitä olisi tarkoitus alkaa pikkuhiljaa katsomaan. Toisaalta noin pientä en haluaisi mihinkään vieraalle vielä pistää hoitoon joten siinä mielessä se töihinmeno ei vielä houkuttele.

Onko Veller "unelmiesi hevonen"?
Tähän on pakko sanoa etten edes tiedä millainen se olisi :( Ehkä ei, koska nyt jo haaveilen siitä minkälaisen hevosen seuraavaksi ostan. Kun Veller tuli, ihastuin tähän rotuun ja vannoin että näitä tulee olemaan lisää, mutta koska haluan tehdä hevosella muutakin kuin pitää sitä vain seisomassa pihassa, on tämä rotu siihen ehkä minun rakenteelleni turhan leveä. Vielä kun miettii, että Veller on raskasvedoksi melko kuikelo!

Onko siulla ollut vuokra- tai ylläpitohevosta ennen Velleriä?
En ole koskaan vuokrannut enkä pitänyt hevosta ylläpidossa. Vuoteen 2000 asti kävin hoitamassa ja treenaamassa juoksijoita, sitten pidin viitisen vuotta hevostelutaukoa kunnes löysin Lotan ja aloin sitä hoitamaan ja treenaamaan. Aika pian se siirtyikin omistukseeni, loppukesästä 2005. Kahden hevosen omistaja olin muutaman kuukauden ajan, kunnes päästin Lotan taivaslaitumille lokakuussa 2010.

Eestiläistä polkkaa :D
Oletko tippunut Velleriltä?
Olen kaksi kertaa. Molemmat kerrat ilman satulaa. Eka kerta kun Veller oli ollut mulla muutaman kuukauden ja näinollen siis sen ratsunura oli alkanut sen pari kuukautta takaperin. Sen leveä selkä houkutteli kokeilemaan ilman satulaa menemistä ja suuntasin sitten sänkkärille. Ravissa taisi selkää painavat istuinluut tuntua sen verran ilkeiltä että sain kokea miltä tuntuu eestiläinen polkka :D Ihan jäätävää pystyynhyppy-pukkiloikkaa ja muistan vain miettineeni miten sieltä putoan, jäänkö pitämään ohjista kiinni vai tallooko se mut alleen, tajuaako se väistää... :D Pikkusiskoni oli silloin juuri kuvaamassa, piti alunperin saada kivoja iltahämysiä ilman satulaa-fiilistelykuvia, mutta tuo onkin ainoa mikä siltä kerralta kameraan tallentui ;) Toinen kerta oli viime talvena, kun tultiin maastolenkiltä ja päätettiin Tarun kanssa vielä vähän mennä heppojen kanssa laitumelle. Laidun on aiemmin ollut irrottelupaikka jossa Veller on painellut irtona. Niin tais olla nytteki, kun pyysin ravia, tuli ihan hirmuset pukkilaukkarodeot ja kuski maassa! Lensin olkapää-kylki-lonkka edellä jäiseen maahan jossa ei ollut edes lunta pehmikkeenä. Sattuihan se vähän...

Kiitos kysymyksistä, näihin oli kiva vastata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti