sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kevät, ihanaa aikaa!

Omistaako monikin hevosen joka tykkää maata kevätauringon lämmössä pitkin pituuttaan elämästään nauttien? Ei väliä niinkään sillä, mihin pitkäkseen pistää, kunhan pistää. Juu, minulla on :) Tarun luona Lilleri katsoi parhaaksi makuupaikaksi kakkakasan.

Kuva: Marjut Myller / http://m4rtzu.blogspot.com/
Ehkä pakkasesta jäinen ja kova, myöhemmin sulamisen seurauksena märäksi tullut kurapohja ei ollut sopiva alusta lepäilylle vielä vähän aikaa sitten ja kakkakasat tuntui paremmalta idealta. Nyt Veller on Rattolassa kunnostautunut kurassa makaamiseen ja tallille kun menee, kertoo aina joku nähneensä Vellerin makaamassa tarhassa ihan pitkin pituuttaan :D Yöpakkaset ja aurinkoiset päivät on kuivattaneet maata sen verran ettei enää ole ihan märkää ja lillua ja hevosen voi jopa hakea tarhasta lenkkarit jalassa, mutta sen verran kuitenkin on vielä märkää että jälki jää ;)

Veller oli ihan molempia poskia myöten, kirjaimellisesti korvanpäistä häntään asti, täynnä kuivunutta kuraa kun eilen menin tallille. Niin korva- kuin partakarvoissakin roikkui kurapaakkuja :D En edes laittanut riimua kunnolla päähän kun hain äijän tarhasta, totesin et kuitenkin ensin aion raaputtaa naaman edes vähän puhtaammaksi ja vasta sitten pujotan riimun niinkuin kuuluu. Sanoin Vellerille et nyt pitäis kyl vähän hävetä kun ihan tohon malliin on itsensä pistänyt, ehkä se vähän häpeskin. Mut eihän tollasesta voi suuttua, kiva se on että toisella on niin luottavainen olo ja osaa rentoutua vaikka ollaan vasta viikon päivät tuolla asuttu.

Raaputtelin siinä ensin metallisualla kurat pois ja sen jälkeen Furminatorilla suuret määrät irtokarvaa veks. Mulla on oma Furminator mutta tallille on hankittu myös yhteinen kaikkien käytettäväksi. Veller nautiskeli kun aurinko lämmitti ja mutsi raaputteli varmasti jonkun verran kutisevaa ihoa. Ajattelin irtojuoksuttaa jos kentällä ei ole ketään ratsastamassa. En voi enää ratsastaa hirveiden kipujen takia joten tyydyn puuhastelemaan muuta sitten, ainakin voin harjata, talutella ja päästää kentälle irti tai liinata :) Onneksi on noita kiinnostuneita vuokraajia niin saa joku sentään nauttia ruunan letkeästä kyydistä. Ajattelin kyllä vielä kokeilla jos ilman satulaa pystyisin EDES kävelemään, satulan kanssa käyntikin tuntuu tosi pahalta. Saa pidätellä hengitystä ja istua ihan kasassa kun vaan sattuusattuusattuu. Harmi sinäänsä, just vasta muutettiin ja odottelin kentälle pääsyä kovasti. Kesällä ois ollut edessä raskasvetopäivien koulukisat mihin piti osallistua ja mä oon tällä mallilla.

Furminatorilla lähtee turhankin hyvin kaikki hilseet ja pölyt myös liikkeelle ihosta asti enkä saanut harjaamalla Velleriä kovinkaan siistiksi. Päätin silti ottaa niitä kuvia kun kentällä ei ketään ollut, joten tässä kuvasatoa eiliseltä alkuillalta :)














Rakastan tota hevosta ♥

5 kommenttia:

  1. Veller on aikas komea! Kiva kuulla, että heppa suhtautuu luottavaisin mielin uuteen ympäristöön noinkin vähän ajan kuluttua. :)Kuraisen hevosen harjaushan on parasta, mitä tiedän! On niin mukava katsoa ennen ja jälkeen kuvaa, kun niistä huomaa työn tuloksen. :D

    Minulta on kai vähän mennyt ohi, että miksi et pysty ratsastamaan..? Toivottavasti pääset taas pian kunnolla ratsastamaan!

    T. Anonyymi lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun sais vaan jynssättyä oikeasti puhtaaksi sen :D Mä lisäännyn elokuun lopussa-syyskuun alussa ja tuntuu toi ratsastus sen verran pahalta jo etten viitsi turhaan itseäni kiusata kun siellä saa olla ihan kaksinkerroin ja tuskastella kivusta. Et en ihan hetkeen oo pääsemässä sinne selkään ollenkaan mut puuhastelen sitten muuta ja vuokraajat saa ratsastella.

      Poista
  2. Voi ristus ku oliki komia jytky! :) Hyviä kuvia ja mukava blogi, sait juuri uuden lukijan :) Tervetuloa käväsemään myös meirän blgis! :)

    VastaaPoista
  3. ♥♥♥♥♥ Tiedät kyllä mille! NIIN JA IHANA VELLER! Kumpa asuisin lähempänä niin mielelläni auttelisin sua vaikka pelkästään hoitelussa :-)

    VastaaPoista