perjantai 30. maaliskuuta 2012

Loimijuttuja.

Saatiin eilen tietää töissä kellä jatkuu työt ja kellä ei. Minulla jatkuu, olin yksi onnekkaista jotka saivat jäädä taloon. Siispä työt jatkuu ihan normaalisti ja laskeskelin tuossa työvuoroja että olenkin pääsiäisen töissä, perjantain, lauantain ja maanantain. Tämä tarkoittaa paljon rahaa koska on pyhäpäiviä ja tämä taas tarkoitti ihan suoraan omassa päässäni sitä että Veller tahtoo jotain uutta! Koitin kovasti keksiä jotain oikeasti tarpeellistä minkä voin perustellakin tarvittaessa jos joku kyseenalaistaa ostoksiani.

Satulahuopia on 15kpl koulumallisia eli ei. Suitsiakin on ihan joka tarkoitukseen eli ei niitäkään. Riimujakin on ihan hyvin eli ei.. Fleeceloimi kaulakappaleella!! Sitä ei ole! Tavallisia fleecejä on kolme ja näiden lisäksi ohut ja paksu villaloimi mutta pitäähän se kaulakappaleellinenkin olla. Vahingossa yksi riimu ja narukin tosin tuli tilattua, mutta myös se kaulafleece :) Kuosihan on aivan järkyttävä, toinen vaihtoehto olisi ollut vaaleansininen, ei yhtään parempi :D Mutta kun Horzen loimissa on yleisesti ottaen tilaa niin ei ollut paljon valinnanvaraa. Siispä tälläinen on tulossa!


Kaiken lisäksi kun Veller on vähän kookkaampi, niin tuollaiset fleecet on sillä yleensä melko timmejä. Voin vaan kuvitella millainen makkarankuori tämä sen päällä on :D Kuvaa tulee sitten! Riimu ja naru on kutakuinkin tuollaista kuin tuo vihreä raita tuossa, narussa taitaa myös olla valkoista kun se on salmiakkinaru. Jotain vaaleaa ainakin.

Hain myös postista pohjoisessa asuvalta nettitutultani ostamani Best On Horsen sadeloimen. Hänen isohkolle lämpöselleen liian suuri, kokoa 165cm ja muutamatkin sanoivat et niissä on iso kaula-aukko ja kuulemma tuo on muutenkin ehkä vähän pitkän mallinen joten uskalsin ostaa, ei ollut edes pahan hintainen. Joopajoo... En viitsi edes kuvailla sen enempää. Mahavyöt sai säätää suurimmilleen ja kiskomalla kiskoa kiinni ja jalkalenkit jäi lähes 30cm päähän että meni kiinni. Eli ei. Kuvat kertoo sitten loput...




No menihän se edestä sentään kiinni. Mut melkoinen napapaita ja pyllykin jää paljaaksi. Minkä ihmeen patalapun ne on sinne perään ommelleet?! Häntäläppä mukamas! Senkö tarkoitus ois suojata vähän takalistoa tuulelta ja sateelta mitä? Kattokaa ny :)

Mulla oli tänään tarkoitus harjata pitkän kaavan kautta ja sen jälkeen mennä pimeän ajon tunnille Kyröön puoli yhdeksäksi. Postikoukkaus vei hiukan aikaa, sitten metsästin ekaa kertaa hevostani tarhasta kun erehdyin päästämään Voiton sinne ja vasta sitten koittamaan Velleriä kiinni. Voittopa tavoistaan poiketen porhalsikin suoraan Vellerin luo ja siellä ne juoksentelivat ja pyörivät toistensa kimpussa. Veller ei halunnut antaa ollenkaan kiinni kun sai kaverin ja jouduin hakemaan lahjomisleipää sille. Helppo tapaus, leipää houkuttimeksi ja naru kaulalle. Se oli siinä. Suurempi ongelma vaan olikin taas tuo portin kohta. Nyt ei auttanut enää edes riimusta taluttaminen, ei leivällä houkuttelu, narun kiristyessä Veller vaan rykäisi taaksepäin. Voi paske, miten hitossa mä sen sieltä sit pakotan?! Tein jotain mitä en ikinä ole sen kanssa tehnyt, kiersin narun kertaalleen turvan ympäri. Veller on paineherkkä ja tämä taikatemppu auttoi. Ei mulla kuitenkaan enää ollut kuin 20min aikaa käydä ensin kurainen ja p*skainen hevonen metallisualla läpi ja sen jälkeen pikaisesti Furminatorilla eniten lähdössä olevat talvikarvat veks. Loimen sovittelu ja kuvaaminen vielä ja ruunimus takas tarhaan. Ja siitä tarhan sisällä olevasta portista omalle puolelle meneminen oli taas ihan yhtä vaikeaa kuin sieltä tuleminenkin. Narua siis turvan ympäri taas. Yhden kerran vielä on taisteltava Veller tuosta kohdasta läpi, sunnuntaina.

11 kommenttia:

  1. Mitäpä jos ottaisit sen langan siitä puun ympäriltä pois? Ei ole tarkoitus ollut pitää sitä puun ja aidan väliä "porttina". Se kahva vain helpottaa langan laittoa - ei saa itse sähköiskua siitä aidasta.
    Itsehän puran aina yöksi sen väliaidan, en vain sitä "portin kohtaa".
    Ihan vaan näin ystävällisenä vinkkinä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en oo jaksanut vaivautua sitä sieltä kiertelemään irti. On se kumma jos ei hevonen voi siitä kohdasta kulkea. Viimeks eilen mä mietin et pitääks mun muka oikeesti ruveta niit kiertämään siitä auki vaan siks ettei herra V HALUA kulkea siitä. Totesin et ei pidä.

      Poista
  2. Kai hommasit myös itelles ton loimen kaa samaa kuosii olevan fleecen ja sukat...?! ;D (Agrimarketis näkys olevan :D)

    VastaaPoista
  3. Onnea paljon, et työpaikka pysyy!! Oon huomannu, et sun työpaikalla ja mun virallisella työpaikalla (Scanfil) on aina samaan aikaan yt:t. Vaikkei siellä enää taida Nokian linjaa ollakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :) Tosi kurja fiilis kyl niiden puolesta ketkä joutu lähtemään vaikkei ois halunnut. Sit vielä töissä jotkut oikein juttelee et onneks se ja se lähti... :(

      Poista
  4. Raidathan hoikentaa vai miten se meni eli Veller saattaa tuollaisen raitaloimen alla kutistua ponikokoiseksi ;)

    VastaaPoista
  5. Miksi sinne tarhaan on tehty joku niinkin vaikea viritelmä kuin nämä tekstit nyt antaa ymmärtää, pitää lankaa kiertää puun ympäri jotta saa hevosen pois tarhasta? Omalla hepalla on muuten tuo sama loimi, Best On Horse, samassa koossa ja samassa värissäkin ja on se melko reilunkokoinen, siksi onkin kakkosloimena. Sun ruunas taitaa olla melko valtava :D Mikä sen säkä onkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole vaikea viritelmä ollenkaan ja Voittohan kulkee siitä "portista" ihan ongelmitta, se on ihan Vellerin henkilökohtainen helvetti ja oma päätös olla kulkematta siitä kohdasta syystä joka ei ole ainakaan mulle selvinnyt. Siinä on ihan normaali aitalanka, sen päässä kahva ja kahva kiinni tolpassa, toinen pää kierrettynä puun ympäri josta jatkuu jokusen metrin toiseen puuhun ja siitä pihattomökin kylkeen.

      Ja syy viritelmälle on se, että Voitto ruunattiin joku aika sitten jolloin se piti blokata yksinään pienempään toipilastarhaan jossa ei voi riehua. Sittemmin ne on Vellerin kanssa pidetty erossa lähinnä siksi että pysyis kengät jalassa kun eivät ryskää ja riehu keskenään.

      Veller on mitattu kengättömänä betonilattialla vatupassia apuna käyttäen 175cm ja hiukan epätasaisella maa/soralattialla muistaakseni jotain 173cm. Ehkä siis sen 175cm :)

      Poista
  6. Eikä, vähän mä nauroin tolle loimelle. Voi että :D!

    VastaaPoista