maanantai 26. maaliskuuta 2012

Mistä niitä hevosten märkäpukuja saikaan?

Uuden tallin omistaja soitteli tuossa päivällä ja vinkkas et saisin Lotan vanhan kengittäjän laittamaan myös Vellerin tulevaisuudessa. Kyseessä on hyväksi kehuttu ja itsekin olen hänet aikanaan hyväksi todennut ja harmittikin kun muutettiin niin kauas että meni kengittäjä vaihtoon aikanaan, silloin 3v sitten. Tämä kengittäjä ei myöskään ota uusia asiakkaita, mutta mähän olenkin periaatteessa vanha ;) Ja kun kuitenkin käy tuolla muitakin laittamassa. Nyt kun ollaan palaamassa maisemiin, oli tallinpitäjä meistä kengittäjälle maininnut ja hän oli pyytänyt jos soittaisin hänelle ja kertoisin hevosesta. Kerroin ihan suoraan, virontuonti joka on nyt syksystä lähtien rauhotettu kengitykseen kun on etenkin etupäästään hankala. On iso ja käyttää isoja kenkiä. Hän ei nähnyt tätä ongelmana ja kun sanoin että laitan meidät sitten kengitysporukkaan mukaan kun sen aika on ja hän sanoi et voi hän Vellerin muulloinkin tulla laittamaan, et ei tarvi olla porukkaa kasassa. Huippua! Tämä kengittäjä kuuluu niihin harvoihin jotka tulevat kun lupaavat sekä työnjälki on laadukasta.

Oli myös juttua että voin tuoda Vellerin tavaroita jo vaikka tänäänkin kun kerroin että olen ollut jutuissa tämän meille tilaa antavan asiakkaan kanssa ja hän oli sanonut vievänsä nyt viikolla jo tavaroita että tilaa on tulossa jos haluan jo etukäteen kuskata kamoja sinne. No minähän sitten kotopuolessa purkasin häkkivarastosta suurimman osan siellä olleista varusteista ja pakkasin ne auton takakoppaan. Farkun koiraosasto täyttyi vauhdilla lähinnä loimista ja satulahuovista, on siellä yksi Ikea-kassillinen riimuja ja pinteleitäkin.


Tallilla sitten hakemaan hevisettiä tarhasta. Päästin Voiton Vellerin puolelle ja sehän suunnisti heti Vellerin heinäkehikolle, siellä oli nimittäin ainakin kolme kortta! Veller tietenkin tuli vastaan, pujottelin sille riimun ja puikkelehdin omenapuun oksan alta poikia erottavan sähkölankaportin luo. Veller astui tarhassaan olevan pienimuotoisen kuravesiojan toiselle puolelle ja jäi jäkittämään sinne. Mulla ei tietenkään ollut saappaita jalassa ja Veller totes et hänhän ei tuu. Sillä on joku oma henkilökohtainen ongelma kulkea tosta portista, onhan siinä toki jotain pystyynkuollutta puskanjämää (hevonen tappaa pihassa ja puutarhassa) sekä omenapuun oksia joita tosin olen jonkun verran katkonutkin etteivät osu herran päähän. Silti, edelleen siitä on tyhmä kulkea ja sitähän ei mielellään tehdä.

Tosiaan, mulla ei ollut saappaita jalassa joten en voinut itsekään astua siihen kuraveteen. Solmin Vellerin riimunnarun kiinni omenapuussa olevaan "ruokailunaruun" johon Veller on aiemmin pistetty kiinni kun niille jaettiin väkirehut, ettei se olisi mennyt syömään Voiton jyviä. Sanoin et "meen vaihtamaan saappaat, et lilluta sitä narua sitte sinä aikana siinä kuravedessä!" ja Veller ihan selvästi naru tiukkana huikkas takas "joo en en!!"

Joo, en en... -.-"

Se selvästi masentui kun se siistiytyi :(
Pari tuntia mulla hurahti kun jynssäsin Velleriä. Ensin sellaisella varrellisella metallisualla/karstalla rapsuttelin kurat pois ja sen jälkeen Furminatorilla irtokarvoja. Ei Velleristä kauheasti irronnut mitään, mut silti sain siihen kuuraamiseen ja puunaamiseen kulutettua niin pitkän ajan! Tarukin tuli kotiin ja kysyi jos lähdettäs maastoon yhessä. Taru tuli Porrella ja käytiin tekemässä Sirkiän metsän läpi lenkki. Hepat oli pörhäkkäällä päällä ja Veller pari kertaa innostui pörhistymään kun Porre häsläsi takana omiaan ;)

Loppumatkasta tuli pieni tyttö fillarilla vastaan ja Veller vaan käveli ohi korvat hörössä tyttöä katsellen sen enempää kauhistelematta. Mutta Porrepa takana pelkäsi ilmestystä paljon enemmän, otti pienen laukkaspurttipätkän, tai mitä ikinä mahtoikaan siellä takana tehdä, niin johan viileä kylmiskin vallan nostatti kierroksia! Se on pöljä :)

Lenkin jälkeen harjaus, loimitus ja tarhaus. Loppulenkistä alkoi sataa ja Taru otti tallissa asuvat hevoset sisälle. Hän jäi sinne pesemään Voiton kavioita kun hyppäsin autonrattiin ja lähdin kohti uutta tallia. Oli hauskaa ajaa pihaan ja vaan alkaa kuskaamaan tavaraa sinne varustetalon yläkertaan, paikat kun on tuttuja ja tiesin mihin niitä olen viemässä :D Juteltiin tallin omistajan kanssa siinä niitä näitä lähinnä tulevasta sunnuntaista ja myös siitä mitä Vellerin varalle on suunniteltu. Lähinnä siis tarhakaveria ym. Viikolla nyt kerkeän vielä pari kertaa käymään Aurassa, torstaina mulla on autokoulun pimeällä ajo kun se on vähän unohtunut ja on enää maaliskuu aikaa suorittaa se, kun ei ole simulaattoria vaan se suoritetaan ihan tien päällä. Virallinen II-vaihe on 19.4. ja mulla taitaa siitä 5vrk päästä väliaikainen ajokortti mennäkin umpeen :D Hyvä olla ajoissa liikkeellä! Onhan tuossa välissä sitten vielä arvioiva ajo ja muutama teoriatunti vissiin, mutta niistä sitten jutellaan torstaina paremmin.

Vellerin eka muuttokuorma siististi sohvalla kun hyllyssä oli vielä vanhan asukin tavarat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti