sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden ensimmäinen tallipäivä.

Monni-kissalta myötätuntokrapula kaikille uuden vuoden oloilijoille :)

W-pojat.
Eilen ja tänään tein tallityöt, laitoin iltaa varten heinät ja vedet karsinoihin sekä jaoin hevosille tarhoihinsa päiväheinät. Eilen olin sen verran illemmalla kuitenkin liikkeellä, että kello oli jo yli kuusi kun olisin ehtinyt ratsastamaan ja jossain ammuskeltiin vähän jo raketteja tai muita paukkuja enkä viitsinyt lähteä samoilemaan maastoon jos kuitenkin jossain turhan lähellä ois sitten pamauteltu.

En ratsastanut kyllä tänäänkään... Jotenkin noissa tallihommissa meni sen verran kauan aikaa ettei siinä sitten jäänyt enää aikaa. Kotipuolessa kun tulee usein kommenttia tyyliin "taas sä olit niin kauan...". Pitänee vaan tulevaisuudessa tehdä hommat toisinpäin, ensin ratsastamaan ja sitten tallihommien kimppuun. Mikäli tulee puhelinsoittoa "kauanks sul viel menee?" ni voi ainakin sanoa et on vielä tallityöt kesken. Jos sanon meneväni vielä ratsastamaan, niin marttyyriasenteella varustettu ääni puhelimessa kysyy surkeana onko pakko mennä, kun olen jo ollut niin kauan, enkö vois huomenna mennä?

Voitto.
Vähän koitin kuvailla Velleriä ja Voittoa tarhassaan. Velleristä näkee ettei sitä ole pariin päivään harjattu, kamalia kurajälkiä koko hevonen täynnä. Tuossa yhtenä iltana se tosin oli harrastanut jotain kurasukeltelua ihan kunnolla, vai liekö piehtaroinut vaan niin antaumuksella suut ja sieraimetkin täyteen. Loimi vallan ihanassa kunnossa, pitäisi se kiskoa alas paalin päältä johon Taru sen nosti roikkumaan siinä toivossa josko yöllinen vesisade sitä huuhtelisi. No ei huuhdellut joten se homma jäi sitten mulle vaan enpä ole sitä vielä tehnyt. Aiemmin Veller oli ilman minkäänlaista suojapukua (=loimi) käynyt kieriskelemässä ihan antaumuksella kurassa, on tässä ollut jynssäämistä!

Veller on nyt saanut iltapalaksi turvotettua Fiberlineä ja sinne ennen tarjoilua on laitettu sekaan niitä Chia-siemeniä. Tänään viskasin Fiberlinen joukkoon kalkkiakin, seuraavista raveista käyn hakemassa vielä eQ Kemppi maitohappobakteereja josko sais suoliston tasapainoon. On ne kikkarat nyt jo kiinteämpiä, ihan selkeitä palloja saa turpeen seasta sihdata mutta osittain tulee vielä kuitenkin vähän löysempää tavaraa.

Vuosi vaihtui sekä omalta että tallinkin osalta ihan rauhallisesti. Kävin eilen ostamassa uuden auton kun ajoin vanhan autoni melko rajusti ojaan ollessani menossa aamutalliin yhtenä aamuna, 21.12. Ruttaantui ja rikkoontui sen verran ettei sitä kannata kuntoon enää laittaa, sillä autolla (-96 Corolla, 1.6 bensa ajettu 320tkm) kun on enää vain käyttöarvo ja remontista olisi tullut kuitenkin sen verran hintavampi. Uusi autoni on Toyota myös, -97 288tkm ajettu 2.0 bensakoneella varustettu Carina E, farmarimallinen. Se on muutaman kuukauden seissyt Raision Autocenterin pihalla joten oli sisältä aika kostea, siispä ajelin sitä eilisen illan kuivaksi ;) Taru puolestaan kertoi ottaneensa hevoset siinä puolen kahdentoista maissa alkuyöstä sisälle ja kaikki oli sielläkin ollut ihan rauhaisaa.

Uuden vuoden lupaukseni tosiaan oli se, etten ostele mitään turhia varusteita. Yhtä 100g WB Saxon ulkoloimea olen ollut tosin jo jonkun aikaa ostamassa joten mikäli se sieltä nyt vielä tulee, niin se sallitaan. Sekä tietysti myös nuo luumut ja se ECW-tilaus. Mut sit niitten jälkeen ei enää mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti