lauantai 14. tammikuuta 2012

Anteeksi.

8.1. olin viimeksi selässä.

Käytiin Tarun ja Porren seurassa tiellä ja metsässä sekä lopuksi laitumella. Vellerillä oli vauhti päällä heti alusta, en ehtinyt edes selkään asti kun juoksi tallista ulos. Onneksi on kylmä talli niin voi kaiken suorittaa sisällä ja ihan hyvällä omallatunnolla jättää ovet auki :D

Taru tuli tosiaan Porrella mukaan ja Vellerillä oli taas ihmeellinen vauhtivaihde meneillään. Pikkupikkuravia pisteli alkumatkasta menemään.

Rauhoittuihan se siitä sitten, käytiin metsässä jossa tuli ruunille taas pieni virtapiikki, Porrella se kesti vähän pidempään ja käytiin vielä vähän pidemmällä tietä pitkin kääntymässä.

Takastullessa aateltiin mennä laitumelle vähän suorittamaan laukkapiruetteja.

Veller päätti pienestä raviavusta suorittaa pukkisyöksykylkimyyrylaukkaa jossa en pysynyt ihan mukana, tuli ne kuviot jokseenkin yllättäen ja turhan nopealla tempolla. Maastouduin vasen puoli edellä: polvi, reisi/lonkka ja kyynärpää. Reisi turposi, nivelkohdat muuten vaan ihan sökönä joten saikkuilin sitten seuraavan viikon lauantaihin asti.

Kaikenlisäksi tuo sunnuntainen häppeninki oli ihan tyhmä. Veller pisteli menemään häntä piipalla laitumen toiseen päätyyn, sitten siellä kaula paniikkikaarella kyttäs kun kävelin sitä hakemaan. Trööt trööt vaan sanoi. Idioottihevonen.
Tänään sitten ma-pe-tauon jälkeen ensin Voiton kanssa ravireissu, sen jälkeen Vellerin kanssa samanmoinen sillä erotuksella että käytiin vielä Ruohosen pellolla laukkaamaassa jokuset ympyrät. Veller oli kiva ja asiallinen, muutaman kerran meinas väistellä jostain syystä ojaan kun vilkuili jotain mut 99% kuitenkin tykkäsin. Oli kiva kevennellä otsalampun valossa :)

Ruuna tarhaan, kamat kasaan ja kotiin. Nuo ovat Voiton kanssa jo viettäneet jokusen yön pihatossa kun päättivät pakkasten tultua etteivät tuu talliin. Heitä on sieltä joka ilta haettu, mut jos ei yhtään tulla vastaan eikä edes sitten vaikka toinen viedään vierestä, niin antaa olla sitten. Ei heillä siellä mökissä huonotkaan oltavat ole :)

Pistelin Vellerille uudet bootsit ja suojat jotka ostin joskus samaan aikaan kuin tallitoppaloimenkin. Bootsit oli vähän ahtaat, Horzen kokoa XXL mutta venyttelin ja vanuttelin niin sain ne tarpeeksi hyvin kiinni :) Vähän tuolla kantapallossa on tuollaista tiivistä mutta ei kai se haittaa ;) Suojat tuli samassa kaupassa, ne on vaan kokoa XL ja koska Veller hivutteleekin ihan mielellään ni ei kai nekään huonot oo. Mä vaan inhoon A) jalkojen pesemistä suojitusta varten ja B) suojien pesemistä käytön jälkeen.

Veller periaatteessa tarttis bootsit tarhaankin, mutten viitsi nähdä vaivaa sen asian eteen.. Ne kun ryskää Voiton kanssa, niin Vellerillä aukeaa ruununrajat tosi helposti kuten lenkilläkin, mut ihan oikeesti... Liian ratsuhömppää kyllä sit jo suojittaa tarhaankin.

2 kommenttia:

  1. Jauts, mulla käy kipeää kun ajattelen tota sun maastoutumistas...! Joo, mulla täysin samat fiilikset suojista, onneksi ei oo pakko käyttää. Hauskan näköiset nuo suojat Vellerin jaloissa kun näyttää niin pieniltä. :D

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä näyttävät joltain vuohissuojilta suurinpiirtein :D Toinen on niin pitkäsäärinen et loppuvat ihan kesken! No onneks sitä suojaa ei tarvi tuolla ylhäällä ni ei ole kuin ulkonäköseikka tuollainen vajaamittaisuus :) Nää on varmaan mitoitettu pers'jalkaiselle pölkkykinttusuomenhevoselle ;)

    VastaaPoista