sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Wienersnitchel ♥

Irtojuoksutin ja kuskasin pari kottarillista kakkaa pois tarhasta. Velleriltä puuttuu toinen etukenkä, onneksi löysin sen tarhasta. Irtojuoksutuksen jälkeen sovitin uutta fleeceloimea ja se sopi oikein hyvin ruunalle :) Irtojuoksutuksesta tulee kuvia kunhan jollain konstilla saan kuvat ensin omalle koneelle... Jostain syystä mun kone hylkii mun kameraa, tai vissiinkin sitä muistikorttia eikä löydä sitä ollenkaan :/ Virittelin muovipussin kouluraippaan siinä toivossa että se saisi vähän äksöniä aikaiseksi mutta mitä, ruunahan tuli vaan luokse katsomaan mitä oikein ravistelen tikun päässä...

8 kommenttia:

  1. Kärkkäisellä oli samanlaisia loimia, mut vääränvärisenä =/ Tykkäsin kyl tuosta, olisin kans ostanu, jos olis ollu parempaa väriä tarjolla ;D

    VastaaPoista
  2. Mitä muita värejä tästä on?

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Mäki tykkään :) Se on pehmoinen ♥ Siin on luumua, sit jotain tosi tummanharmaata ja tota valkosta raitoina.

      Poista
  4. Moikka!

    Sinulla kun tuntuu olevan kokemusta sekä suomenhevosista että eestin raskaista vetohevosista, niin miten vertailisit näiden rotujen eroja? Koko eroaa tietenkin, mutta entäpä luonne, ratsastettavuus ja yleinen käsiteltävyys?

    Ja sitten se normaali kysymys: miten monta kiloa heinää tuo tuommoinen jyhkynen oikein syö päivässä??

    VastaaPoista
  5. Itseasiassa mulla ei ole suokeista kokemusta sen enempää kuin että Vellerin tallikaverit on suokkeja :) Ja niiden kanssa en sen lähemmin oo touhuskellut et olisin sielunelämästä perillä, tarhaantalutteluja ja muutama ratsastuskerta on melkeinpä ainoat kosketukset, sekä Voiton kärryillä istuskelut. Myöskään ei muista raskasvedoista oo kokemusta, eli en tiedä onko Veller stereotyyppinen vaiko täysin poikkeava :D

    Mutta Veller. Hirmuisen lempeä mussukka, melkoisen paineherkkä eli ei millään muotoa jyrä, ei kisko perässään vaan narun kiristyessä "tulee takaisin" vaikka säikähtäis mitä. Just joku aika sitten se sai vissiin porttilangoista tällin maan kautta, ainakin se singahti portista ulos niin kauheella vauhdilla ja voimalla ettei se ihan tavallista ollut :D Mä en edes horjahtanut kun se oli jo kääntynyt narun päässä uukkarilla takas kohti mua. On siis tosi kiva käsitellä ihmistenkin ilmoilla kun vaikka jännittäis ja kierrokset ois huipussaan, ni tätä ei tarvi taluttaa naru turvan ympäri kyynärpäätaktiikalla kaulaa tökkien.

    Ratsastaessa sais olla vähän eteenpäinpyrkiväisempi kentällä, käynti ja ravi on vähän semmosta mummotahtista. Ei se maastossakaan mikään kiituri ole jos noiden suokkienki kanssa lenkille lähdetään, mut kyllähän ne kaviot nyt sen verran painaakin ettei voi jaksaa ;) Mut mä tykkään, tossa edellisellä tallilla kun mentiin vielä kentällä jonkun verrankin niin toimi siellä mun makuun ihan hyvin, mukavan kevyt ja herkkä. Kun malttaa, on tosi kivasti myös istunnalla ratsastettava, tein esimerkiks viime keväänä hirveesti siirtymäharjoituksia askellajista toiseen sekä askellajin sisällä ihan vaan istunta-avuilla, hengityksellä ja vatsalihaksilla. Käsissä tuntui ohjien paino eikä niillä tarvinnut tehdä yhtään mitään. Nopee oppimaan eikä pönttöile turhia, yleensä.

    Mut kai nuokin asiat on paljon kiinni siitä miten ja millaseks sen hevosen ratsastaa. Mä en ole kovinkaan taitava, mut mulla on kuitenkin "haju" noista kaikenlaisista istunta-cr-hommista, jonkun verran tullut kursseiltua, käytyä tunneilla ja ihan vaan luettua asiasta niin on hiukan jotain ajatusta siihen suuntaan. Ja koska Vellerillä ei ennen mulle tuloa ole ratsastettu, olen saanut tehdä siitä itselleni sopivan :) Mä olen hirveän huono käyttämään käsiä, ei ole koskaan oikein tuntunut omalta mikään "kunnon" ohjastuntuma, nyplääminen, ottaminen ja antaminen ym. Tykkään sellaisesta kevyemmästä tuntumasta, ne ohjat vaan on käsissä muttei niillä ole sen erikosempaa toimenkuvaa, ei nyt tietenkään lörpy mut niin ettei tunnu hirveää painetta käteen koko aikaa.

    Se näissä työhevosrotuisissa yleensä on sekä plussana että miinuksena, että kun ne jotain haluaa ja jotain päättää, niin ne toteuttaa sen ja pitää siitä kiinni vaikka mikä ois. Kuten sanoin, hyvässä ja pahassa. Meillä erityisesti on kengitys ollut tälläinen tilanne, pikkuhiljaa paranemaan päin.. Ensimmäiset kerrat olivat jotain ihan älytöntä taistoa, hevosesta näki ihan päältä että se haistatteli ja piti viimeiseen asti kiinni siitä ettei jalkaa nostettu ja jos nostettiin, niin se ei viittä sekuntia kauempaa ollut ylhäällä. Sen kanssa on painittu ja väännetty. Eihän se alkuun nostanut mullekaan niitä jalkoja edes kavionputsausta varten. Sit jos nosti, kauho se etusia eteenpäin, takasia kisko mahan alle. Tai sitten ei edes ajatellut antavansa jalkaa, kallisti vaan koko pienen painonsa sen nostettavan jalan päälle "siinäpä nostat nii". Mut kiskoin niitä sitten vuohiskarvoista ylös ;)

    Multa ei oikeastaan saa mitään kunnon kattavaa ja järkevää vastausta, mun maailma pyörii niin tuon yhden hevosen ympärillä :D

    Heinää menee normaalioloissa sellainen 20kg/vrk. Pakkasella luonnollisesti paljon enemmän kun tarvitsee lämmitykseen polttoainetta :)

    VastaaPoista
  6. Millaisella varustuksella teillä on nämä pihatossa asuvat nyt kun on näin hirmuiset pakkaset? Pärjääkö tuollainen Eestin raskas sellaisenaan vai loimitetaanko sitäkin nyt? Täällä pienen matkan päässä ainakin toisinaan tuntuu pientä viimaa ja jotenkin pakkanen on toisinaan "kosteaa" niin olen omia pihattosuokkejani loimitellut ihan toppaloimilla, sen verran vähän sisällä seisovat suojassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitolla on toppaloimi, Veller on nakuna. Vellerilläkin on olemassa muutama toppis ja varmaan sillä ois jopa päälläänkin sellainen jos Voitto ei repis niitä rikki. Sellaisenaan siis mennään ja ihan hyvin pärjää. Ne saa paljon heinää sekä lämmintä vettä jokusen kerran päivässä tarjoiltuna ja vielä on elossa :)

      Poista