perjantai 7. kesäkuuta 2013

Päivä päättyi Vellerin kotiinpaluuseen.

Eilen oli melko tapahtumarikas päivä.
Ensin suuntasin Vehmaalle puolenpäivän aikaan. Olimme sopineet yhteisestä maastolenkistä, minä siis Vellerin kanssa. Tässä vaiheessa oli jo selvää, ettei Veller jää heille, hevosessa itsessään ei kuitenkaan ole vikaa eikä siinä ole mitään sellaista vikaa eikä se ole tehnyt mitään miksi kauppoja ei tulekaan :) Sehän on maailman ihanin ♥ Oli lämmin eivätkä hevosetkaan kovin reippaasti edenneet. Kivaa kuitenkin oli pörrätä meille uusissa maisemissa. Kerättiin paljon katseita! Bussillinen Laitilan sydänyhdistyksen jäseniäkin olivat nenät kiinni ikkunoissa kun käytiin OHeistaidekodin pihassa. Siellä olivat Metti Nordin sekä tyttärensä Siiri Nordin (joo, se laulaja), joiden kanssa vaihdettiin muutama sananen ja Siirikin siinä ihmetteli et voiko noin isoa hevosta ollakkaan :D Ottivat meistä parit kuvatkin, ihme nähtävyys tommonen jättiläishevonen ;)

Tallilla hevoset saivat viileän suihkun ja vietiin kaikki kolme laitumelle, Veller väliaidan toisella puolella koska se sai maanantaina sen verran selkäänsä ettei viitsitty pistää niitä enää yhteen. Vietiin vettä Vellerille ja höpöteltiin niitänäitä kunnes tuli aika lähteä takaisin Laitilaan.


Ehdin noin 1,5 tuntia olemaan Juliuksen kanssa kunnes lähdin taas hevostelemaan, tällä kertaa omalle tallille Tiikerin kanssa. Juttelin Tanjalle, että jos voitais hakea Veller aika pikaisellakin aikataululla ja kyselin Tanjan mieheltä hänen ensi viikon aikataulujaan, muttei häntä sitten tarvittukaan hakuhommiin. Myöhemmin Tanja kysyi, jos haettais Veller jo tänään kun oli paikalla toinenkin vetolupainen henkilö. Käytiin ensin kuitenkin kolmen hevosen, tai no yks oli poni, voimin Hepojärvellä kahlailemassa ja Tiikerikin kävi ihan kainaloihin saakka vedessä :) Toinen ratsukko kävi ihan kunnolla uimassa ja Karkki-poni tyytyi syömään ruohoa kärryt perässään. Oltiin lähes 2,5h reissussa ja kunhan lenkkikaverit oli hoidettu takas tarhoihin, käytiin itse sisällä kahvilla ennen lähtöä. Vähän söin raparperipiirakkaakin (nam!) joka oli varmasti ihan laihdutuspiirakkaa :)

Iltalenkki.
Vähän ennen 22:30 lähdettiin sitten kolmen naisen voimin hakemaan Velleriä. Matkaa oli vajaa 30km. Perillä oltiin jo nukkumassa, mutta oltiin oltu jutuissa etukäteen että tullaan myöhään hakemaan joten olivat jättäneet varusteet sopivasti hollille, jotka noukinkin kyytiin ennen hevosta. Veller oli vähän ihmeissään kun keskellä yötä tultiin häntä laitumelta hakemaan ja portilla hän huomas et siellähän oli toinenkin astetta tutumpi ihminen vastassa joka tervehti ja sanoi "lähdetään Veller kotiin". Traikkuun mentiin perinteisin keinoin, liinaa apuna käyttäen ja kotimatkaa pidennettiin hiukan kun ajettiin asfalttitietä pitkin takaisin. Perillä Veller takas omaan tarhaansa, hevosille yöheinät ja vesitäydennykset, pari heppaa talliin ja ihmisetkin yöpuulle. Itse olin kotona vähän ennen yhtä.

Matkamies palas kotiin keskellä yötä. Ja hänen muusansa Pirkko oli jo tässä lyhyessä ajassa vaihtanut miestä!

2 kommenttia: