tiistai 1. toukokuuta 2012

Koeratsastuksia pukkaa taas!

Tässä on nyt kolme koeratsastusta takana, pistin uuden haun kun aiemmista kokeilijoista ei yhdenkään kanssa jatkoa olekaan joten jos nyt paremmalla tuurilla. Onneksi kiinnostuneita riittää, ihan kaikkien kanssa ei täysin synkkaa, johtuen lähinnä Vellerin eräänlaisesta herkkyydestä istuntaa kohtaan.

Millään tavalla tuo ei oo hankala ratsastaa, mut siellä ei saa istua ns. "selkä notkolla ja pyrstö pitkänä". Tämä kallistaa samantien lantion ja istuinluut siihen asentoon että Veller ahdistuu ja kokee ettei pääse etenemään. Tästä seuraa etanamaista etenemistä, jopa pysähtelyä ja liikkeellelähdössä vastusteluja. Minua on aikanaan huomautettu paljonkin siitä että on tullut istuttua turhan "ryhdikkäänä", pitää ottaa enemmän häntää alle ja ilmeisesti on opit menneet edes sen suhteen perille :) Tänään menin itse selkään kun kokeilijan mielestä he olivat molemmat vähän hämillään ja Vellerillä kyllä oli ilme vähän tyytymätön :/ Millään tavalla siis ratsastajat eivät ole huonoja, toiset hevoset vaan on toisille asioille paljon herkempiä.

Mutta tosiaan, itse menin selkään ja katsoin ensin käynnin. Ihan ok, etenihän se. Sitten ravia, mallikkaasti pisti menemään. Laukkaakin otin molempiin suuntiin, eilen oli ongelmana laukan jatkuva pudottaminen raville mutta tänään pysyi laukka ihan hyvin yllä joten maanantaina taisi olla vain sen verran erilaisentuntuinen ratsastaja selässä. Veller on mullakin aikanaan tiputellut laukkaa kun tunneilla käskettiin painamaan kantapäätä alas ja kun näin tein, mulla nousi istuinluut satulasta ja asento jännittyi ja näin Veller ahdistui kun sen etenemistä jollain tavalla häirittiin.

Ymmärrystä kyllä löytyy sille jos ei koeratsastus sujukaan ihan täydellisesti, onhan se aina erikoinen ja ehkä jännittäväkin tilanne kun nousee uuden hevosen selkään eikä sitä tule oltua parhaimmillaan kun ei tiedä miten kuuluu ratsastaa sitä yksilöä. Kuitenkin myös näin omistajana tuntuu jotenkin töykeältä jos menis heti huutelemaan sinne kentän keskelle ohjeita alkaen ihan istunnan muuttamisesta ja patistamaan ratsastamaan sitä hevosta toisella tavalla. On nämä hankalia asioita.. Mutta jatketaan, kokeilijoita on vielä edessä, käyn kaikki läpi ja ollaan sitten uusiksi jutuissa kun jokainen on myös saanut itse pari päivää mietiskellä ja ajatella miltä tuntui ja haluaako alkaa vuokraamaan vai etsiikö vielä sitä unelmien vuokrahevosta.

Vellerille tuli  taas lämmin, se on nyt kolmena päivänä saanut suihkun ratsastuksen jälkeen ja on jollain tavalla jopa kivaa päästä lutraamaan vedellä ja harjaamaan hikeä ja muuta kakkaa ihosta ja karvoista pois :) Vellerillä näkyy pyllyn päällä jo onnenlaikkujakin, laitan huomenna muutaman kuvan mitä maanantaina otin.

Mut hehkutusta, ei sattunut tänään ollenkaan yhtään mihinkään :)
Löysin myös auton takakopasta ympärisetin kutosen kesäkenkiä, ehdin niitä tosin jo tilaamaan lisää mut hyvä juttu, ei tarvi odottaa kenkien saapumista vaan saan huomenna jo soitella Anivettiin Domon merkeissä sekä olla kengittäjään yhteyksissä millon kerkeis tulemaan. Saa taas jännittää sitäkin operaatiota..

Nämä kuvat on siis maanantailta kaikki.

Laikkupylly :)







Takas tarhassa ja portilla tönöttämässä kun olin lähdössä kotiin.

Pieni Cara-poni ♥

13 kommenttia:

  1. oon pari kertaa tässä lähi päivinä ajanut sen paattisten tallin ohi ja tunnistanut Vellerin sieltä tarhasta vaikka vasta hetken lukenut teidän blogia (: on se kyllä todella komia tapaus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on helppo tunnistaa kun läsi loistaa kilsan päähän :)

      Poista
  2. Saisko lähikuvaa tuosta otsapannasta? Näytti kivalta :)

    VastaaPoista
  3. On Veller kyllä hieno! Herkkyys on myös plussaa. Upeita kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kokeilijana ärsyttäisi, jos ensin haukutaan ja sit vielä laitetaan tunnistettavat kuvat alle.

      Poista
    2. Helena,
      ..tommonen varjossa kasvanut ;)

      Anonyymi....
      Ketäänhän ei ole haukuttu ensinnäkään vaan lähinnä olen kirjoittanut hevosen ratsastettavuudesta ja siitä, että jos yhteistyö ei toimi, niin mistä se suurimmalla todennäköisyydellä johtuu. Toiseksi onnea sinulle jos pystyt tunnistamaan henkilön näiden kuvien perusteella mikäli tulisi kaupungilla vastaan :) Kuvia en meinannut ottaa, piti kuvata lähinnä pääkuvia tms. blogia varten mut itse hän sanoi et ratsastustakin saa kuvata ja lupasin myös hänelle lähettää näitä kuvia.

      Ja edelleen, nämä kuvat on maanantailta, tuo teksti on tiistailta ja tiistaisen ratsastajan kanssa oli hämmästelyä puolin ja toisin jolloin kävin itse selässä kokeilemassa.

      Poista
  4. se on hyvä, että hepo on herkkä istunnalle, opettaa silloin paljon. mun poni ei liiku jos jää polvella/reidellä kiinni tai muuten jännittää istuntaansa. tai liikkuu se, mutta kuin täi tervassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on opettavaisia :) Mä tosin en halua että Veller on kellekään se opetuskapula, kun ei sitä välttämättä aina itse huomaa jarruttavansa ja sit ei ainakaan jos ei käy tunneilla just sen kyseisen yksilön kanssa. Ja jos koutsikaan ei tiedä hevosen taipumusta tohon täi tervassa-etenemiseen, ni helposti sitä tulee sit patistettua pohkeella ja raipalla liikkumaan ja näin saadaan turrutettua se hevonen.

      Poista
  5. on kyllä upea hevonen ei voi muuta sanoa :) täytyykin kurkkia enskerralla ku ajelee paattisten tallin ohi jos herraa siel näkyy :) mikä on Vellerin säkä ? :) uteliaisuuttani kysyn ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne menee 1.6. laitumille sinne tallin taakse ni sit ei niin helposti enää näykkään, mut siihen asti ovat kyllä siinä Paattistentielle näkyvissä kun ovat tarhoissa :) Veller tarhaa siinä ihan lähimpänä tietä, kyllä sen tunnistaa! Säkää jäbällä on 175cm.

      Poista
  6. oi :) on kyllä mahtavan näköinen ja kokoinen "äijä". :) muuta ei voi sanoo.. :) heh

    VastaaPoista