lauantai 5. toukokuuta 2012

Metsäpoluilla.

Veller on nyt liikkunut viime sunnuntaista asti päivittäin, seitsemänä päivänä siis. Sunnuntai, maanantai ja tiistai meni kentällä pyörien, keskiviikkona 1h 15min käyntilenkki maastossa, torstaina ja perjantaina kentällä ja tänään käytiin taas käyntilenkki maastossa, seurana Josku ja Nasu. Oltiin 1h 10min. Tänään olinkin selässä itse :) Tiistaina tosiaan kävin kentällä kokeilemassa miltä Veller tuntuu ja koska itse en tuntenut mitään inhottavia tuntemuksia vatsan seudulla, uskalsin suunnitella viikonlopulle rauhallista maastolenkkiä.

Josku oli ratsastamassa Pafia vielä kun menin tallille. Kävin vaihtamassa jodhpurit jalkaan pukuhuoneessa, hain ylhäältä uuden riimun+narun sekä huovan ja nappasin minichapsit mukaan. Alunperin suunnittelin tekeväni ensimmäisen sisäänajon saappaille mutta kotona kun sovittelin niitä, niin eihän ne mennyt kuin 4-5cm alhaalta kiinni -.-" Hemmetin raskausturvotukset!

Hain Vellerin tarhasta ja aloin sitä laittamaan kuntoon. Sen kummempaa harjattavaa ei ollut, tarhat on jo niin kuivat ettei sieltä jää jälkiä vaikka makoiliskin :) Kävin vaan Furminatorilla läpi ja harjailin muuten, sitten satula selkään ja suitset päähän. Ruuna oli valmis lenkille.

Josku & Nasu ::: Satu & Veller
Olin jo valmiiksi suunnitellut minkä lenkin haluan mennä. Muistin jopa lenkin vaikka siitä on nelisen vuotta kun olen viimeksi niissä maisemissa käynyt :) Se sisälsi alussa pätkän asfalttitietä, sitten soratietä, peltotietä, pellonreunaa, metsäpolkuja parissa eri metsässä ja lopussa vähän pidempi pätkä asfalttia. Metsissä oli hirveästi kaatunut puita, suurimman osan yli pääsi ihan astumalla, paitsi yhden jonka yli Veller astui etusilla, jäi sitten seisomaan ja kun pyysin ylittämään takaosan puolestakin, se hyppäsi tasajalkaa rungon yli :D Josku ja Nasu tulivat pari runkoa ihan hyppäämälläkin :)




Oli kivaa, tallissa jatkoin sitten furminointia ja harjailin muuten vähän pidempään. Treenailtiin tarhassa vähän porkkanavenytyksiä kyljille ja etujalkojen väliin. Alkuun Veller ei tajunnut ollenkaan, turhautui vaan ja pyöri ympyrää porkkanan perässä. Hoksas se sentään sitten mitä ajoin takaa :) Etujalkojen välistä kun pyysin sitä kumartamaan, se lähti ensin vain pakittamaan pää polvien välissä :D Kun sitten itse toisella kädellä vähän pidin etujalan takaa tuntumaa ettei se lähtis sillä ottamaan taaksepäin askelta, se tajus heti mitä haettiin. Ei varmaan montaa kertaa tarvita ni nuo tulee ilman sen suurempia pyörimisiä heti hienosti.

Huomenna Vellerillä onkin ihan kokonaan tarhailuvapaa. Olen menossa äitini luo Laitilaan kakkukahveilemaan kun hänellä on tänään synttärit sekä menivät miesystävänsä kanssa kihloihin.

2 kommenttia:

  1. Kiva kyllä, että pystyt edes vähän ratsastamaan =) Ei tunnu niin pitkältä se aika olla pois selästä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä :) Kyllähän suurin osa on sitä mieltä et pitäs pysyä selästä pois mut pyhpah en pysy!

      Poista