perjantai 18. toukokuuta 2012

Jälleen kerran raskaan sarjan kengitys suoritettu!

Aamulla loppui työt 6:00, kotona 6:50, kissoille ruokaa ja vahtiminen ettei muut mene Röllin kupille ja kupit pois aamupalastelun jälkeen, pää tyynyssä 7:02. Herätyskello soi 9:30, torkutin sitä 9:55 asti.... Sitten vauhdilla ylös, vähän aamupalaa ja auton rattiin karvan vajaa 3h unien jälkeen. Domon olin jo laittanut töistä tullessa laukkuun ettei se ois unohtunut koomatilassa. Kengittäjä tuli 11:00, ajallaan kuten aina ennenkin silloin Lotan aikaan :)

Hain Vellerin tarhasta, ruuttasin 349-399kg mukaisen annoksen kielen alle ja siirsin ruunan pesupaikalle ja pesasin kavioiden pinnoilta kurat pois. Kaviotkin ehdin puhdistaa ja sitten tulikin kengittäjä! Kengitys meni ihan hyvin, ehkä parhaiten pitkään aikaan! Pari kertaa Veller vähän heijas etupäätä ja takapään kanssa se tais nojailla vähän liikaa kun Kaitsu joutui sille ääntään korottamaan pari kertaa, mut esimerkiks kertaakaan Veller ei nyppässyt jalkaa pois otteesta ja nosti ne aina kuitenkin. Varovasti kysyin sitten lopuksi et miten raskas se oli, suostuuko laittamaan toisenkin kerran ni juuuu!! :D Ei ollut lainkaan niin raskas kuulemma mitä vois olla. Hyvä kuulla :) Seuraavalla kerralla vielä sama annos Domoa, katsotaan sitten kun ovat tulleet tutuiksi, että jos vähentää ja joskus ehkä kokeilee sit kokonaan ilman. Sehän se tavoite muutenkin on mut ihan kengittäjän toiveilla mennään tietenkin.



Kengityksen jälkeen Veller vääntelehti siihen malliin että oli kova pissahätä. Käänsin ympäri ja vein karsinaansa eikä se saanut kuin pyllynsä sisäpuolelle niin johan tuli ja mikä määrä! Ei voi enää edes sanoa että päästä asti, olin varma että pian lainehtii koko käytäväkin kun toinen vaan lorotti ja lorotti. Hirmunen hätä oli ollut eikä käytävälle voi tehdä kun sit roiskuu jaloille :P Lakaisin lattialta kengitysroskat ja hain Vellerin takas käytävälle, olin suunnitellut tekeväni pitkän kaavan mukaisen harjaustuokion siinä samalla kun jäbä sai vielä selvitellä vähän päätään. Furminoin, pyörittelin kumisualla, harjasin oikein perusteellisesti parilla harjalla, siistin niskasiilin, napsasin otsiksesta kuivuneet latvat pois, suihkin selvitys- ja kiiltosuihketta koko hevosen jouhista vuohiskarvoihin asti ja putsasin ja puunasin, selvitin jouhet ja kyllä se aikamoisen kyllästyksen päälleen saikin, ei varmaan sadekaan kastele :D Siistein lattian taas, tällä kertaa harjausroskista, vein kamat varustehuoneeseen ja kuskasin ruunan tarhaan sopivasti päiväheiniksi, vähän ennen 14:00. Hirmuinen nälkä jo olikin, ensimmäiseksi se alkoi mutustelemaan maasta heidän tallomiaan kuraisia heinänkorsia. Siirtyi siitä sit vihreen puolelle ja jäi Pafin kanssa nyppimään sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti