torstai 18. huhtikuuta 2013

Satulansovitusta.

Tämä aiemmin kuuluttelemani "Anonyymi" otti eilen facebookin kautta yhteyttä ja sovimme täksi aamuksi satulansovittelun. Hänellä oli mukanaan kauniin punertavanruskea, "burgundy", Flexible Inspiration 16½" / 32cm. Se minun viikonloppuna sovittamahan oli 34cm leveä, istuimeltaan sama kuin tämänpäiväinenkin. Ehkä se 34cm oli Vellerille parempi, ei tuokaan paha ollut mutta ehkä hiiiiukan turhan puristava etupaneelien osalta kuitenkin. Alkuun oli kauheaa taistelua saada satulavyö kiinni. Teimme lisäreiät toisen puolen vastinhihnoihin (jos vielä luet blogia niin kiitos vielä uhrautumisesta!) ja satuloin normaalia edemmäs jotta vyön sai edes kiinni, sitten kiskottiin satulaa taaemmas ettei se nyt ihan lavoilla ole. Voi hevosraukkaa ;) Ei siinä kiristämisessä sitten mitään ongelmaa enää ollut kun sai sen edes niihin ekoihin reikiin. Suitset vielä päähän ja kentälle. Koskemattomalle, vastalanatulle kentälle. Oioi!

Pyöriskelin siellä kaikissa askellajeissa ja kyllä tuo satula on mulle vaan niin paljon parempi mitä meidän Albion. Sen verran raskaus on "nivelistöä" muokannut että olen jo tuskastellut sitä, että hevonen on mulle liian iso kun muhun sattuu ja ratsastaminen on hankalaa. Paikat ei jousta ja kaikki on niin vaikeeta! Tuossa Flexiblessä on niin hyvä istua, vaikka se on 16½" niin jopa minun arseni mahtui siihen eikä tuntunut liian pieneltä. Mukavan pehmoinen eikä ollut sitä tunnetta että jalat lepattais puol metriä irti kyljistä. Unelma ♡

Lopuksi "Anonyymi"kin käväisi selässä vähän kävelemässä ja ravaamassa, pitihän sitä nyt sotanorsua päästä kokeilemaan kun mekin kokeiltiin hänen satulaa :) Kiva että on tälläsiä ihmisiä jotka ihan hyvää hyvyyttään tulee tuntemattoman ihmisen hevoselle tuomaan satulan sovitettavaksi. Ja olipa muuten ihan erityisketterä ihminen, minua lyhyempi ja sinnehän kiipusti Vellerin selkään ilman mitään jakkaroita tai muita korokkeita! Voi kateus :D

18 kommenttia:

  1. Suosittelen lähettämään sovituskuvat Vanhalaan, neuvovat siellä mielellään joustavan satulan kanssa. Sovitus on vähän erilaista. :) Mulle oli "järkytys", miten taakse tuo pitää laittaa verrattuna normisatulaan, heh.

    Meillä on Salkulla harjoitussatulana se Admiral (vastaa Basculea) leveydessä 32 (eli 2) ja se on sille jo nyt liian ahdas. Jännää, miten pieni varsa voikaan olla niin iso sittenkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla oo enää mitään sovitusmeininkejä tässä, et seuraavaks on sit omana toi Flexible kun saan Albionin eka alta pois. Tietty niitä kuvia voi sit ottaa ja lähettää, mut sit se on jo myöhästä ku vanha penkki on pois ja uus on jo ostettu :D

      Poista
    2. Miten olet Marjut todennut tämän ahtauden jos sinulla on varsa? Tuskin olet mennyt selkään ja antanut satulan lämmetä ja muokkautua? Joustavarunkoisenhan kuuluu olla tiiviimpi hevoselle mitä runkosatulan, koska se nimenomaan JOUSTAA. Sitä ei voi suoraan todeta kapeaksi liu'uttamalla kämmentä siiven alla.

      Poista
    3. Kai jonkun verran pystyy päättelemään jo siitä miltä se näyttää siellä selässä sellasenaan? Edes hiukan? :D Vaikka tosiaan mullekin on Vanhalasta sanottu sekä Katakin, että sopivuuden näkee vasta kun siellä selässä istuu.

      Poista
    4. Jaana: Ei ole käyty selässä juu, mutta sovituskuvat otettu eri syistä, kun kyselin Vanhalasta muita asioita samaiseen satulaan liittyen. Samalla sitten todettiin, että tuo tulee tarvitsemaan leveämmän, ei ole siis mikään oma keksintöni tämä. Tiedän myös, että varsinainen sovitus tapahtuu ratsain jne. :)

      Poista
  2. "Sovittamamme", ei "sovittamahan" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun... :D No nyt mä en osaa selittää tätä kielioppioikkua. Itseasiassa tuo "meidän" tuolta muuttuu muotoon "minun" koska yksinäni mä sitä sovitin. Jotenkin ajattelin vaan mua ja Velleriä kun kirjoitin "meidän"... :D Veller mitään sovittanut.

      Poista
    2. Siinä tapauksessa "sovittamani" ;)

      Poista
    3. Tai "sovittamanihan" ;)

      Poista
    4. No ei nyt ruveta liian tarkoiks äidinkielenopettajiks täällä :D

      Poista
    5. Haha ei niin :) pisti vaan silmään niin piti alkaa kukkahattutäteilemään ;D

      Poista
  3. Meille Vanhalasta ehdotettiin myös kokoa 16,5/32 vaan minusta tuntuu et se pienempikin voisi olla sopiva. On nimittäin nuo hevoset kumman kapeita :D Vaan näkee sitten mitä tarjoavat kun sovitus enempi ajankohtaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain just tänään myydyks meidän koulupenkin, nyt etsiskelen sit tota Flexible Inspirationia mutten todellakaan ole valmis maksamaan siitä tonnia mitä näyttää monikin niistä pyytävän. Kaipa nuo on melkosia muuttujia ja muokkautujia nuo joustorunkoset, koska se 34cm oli Vellerille kyllä ihan hyvä eikä 32cm:kään ihan täysin huono.

      Poista
  4. Heips! Kiva kun sait myytyä satulasi ja kiva kun saatiin käydä, ilo oli minun puolellani :D Kyllä Veller on vaan niin komia kaveri että kyllä kannatti "uhrautua" Hyvä tekosyy tulla satulaa sovittamaan,että näkisi Vellerin. Tiedän kuinka tuskaisaa ja hankalaa on satulansovitus jos satula myytävänä jossain hevonkuusessa eli postitus ja mahdollinen palautusrumba jne. Ennemmin näin! En ole ikinä ollut näin korkean hevon selässä ja oli itsellekin kiva huomata että pääsen sinne kertarykäisyllä vielä mummoiässä ;) Jos omia hevosia ei olisi niin haluisin tuollaisen jytkyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että mummoiässä ;)
      Ajattelin itekkin et hyvin voin sitten sovitututtaa sitä mahdollista tulevaa omaa satulaani jos joku haluaa testailla ennen oman ostoa. Tietää sit tasan mitä on ostamassa ja sillä tavalla voi myös saada hinnasta tingattua kun toteaa toisella puolella Suomea asuvalle satulanmyyjälle et ostaa suoraan sovittamatta jos myy XXX-hintaan.

      Poista
  5. Näin on! Joko on löytynyt :) Minä anonyymi täällä taas, voin laittaa nimikirjaimet viestieni perään kun huomasin että joku toinen anonyymi on ollut kielipoliisina täällä aiemmin. Minä en puutu tuollaisiin jos ymmärrän muuten sisällön :) Taidan ruveta seuraamaan blogiasi silloin tällöin :) Mummoikäinen anonyymi on vieläkin ihan onnessaan Vellerin näkemisestä ♥
    Terkuin SR.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo vielä oikein :) Mut eipähän haittaa, on joku hyvä syy olla ratsastamatta kun nyt on tänä keväänä iskenyt kammo routakuoppia kohtaan. Eikä toisaalta viitti joka kerta kentälläkään mennä ettei jäbä kokonaan tylsisty!

      Poista