sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Irtonaista.

Voi sentään :(
Oivoi. Vellerin nenä on nyt jo kärähtänyt vaikka eletään vasta huhtikuuta ja on vähintään joka toinen päivä satanutkin!

Nyt otankin vastaan hyviä neuvoja ja vinkkejä parhaista kärsämönsuoja-aineista!

Taitaa olla niin, että kerran kun palaa niin palaa siitä eteenpäin tosi helposti. Vellerillä ei silloin tullessaan elokuussa ollut nenässä mitään palamisen jälkiä eikä nenä palanut vielä seuraavanakaan kesänä. Viime kesä olikin sitten ensimmäinen kun nenä oli tuon näköinen muttei se kyllä silti näin aikaisin mennyt. Höh, inhottavaa. Ja on tuommonen varmasti kipeäkin jos koko kesän nahka on ihan karrella.

 
Koska meillä ei ole nyt satulaa ja koska Julius tuli tänään mukaan ja koska Veller on taas pitkästä aikaa osoittanut viiroilumerkkejä, en kiipustanut tänään selkään. Vajaan tunnin verran raaputtelin irtokarvaa pois taas vaihteeks ja aikani siinä hikoiltuani sipaisin pölärillä karvat ojennukseen ja päästin Vellerin kentälle irti. Se on nykyään astetta jännempää kun se silloin kerran tuli portista läpi. Tulis varmaan toistekin jos jättäisin portin valvomatta. Tosi tylsää kyllä kuvaamisen kannalta kun joutuu seisoskelemaan samassa kohdassa koko ajan. Juoksentelun jälkeen Veller huomasi kentän vieressä joitain kymmeniä senttejä syvän vesilammikon ja sinnehän oli ihan pakko päästä pluttaamaan. En tiedä mikä mörkö sieltä katsoi takaisin kun yhtäkkiä Veller hypähti sieltä pois, lähti musta katottuna ihan väärään suuntaan ja sadasosasekunnin mietin et irroitanko toisen käden rattaista, loikkaan lampeen ja roikun hevosen perässä vai irroitanko narusta ja annan jäbän mennä mihin menee. Valitsin jälkimmäisen. Eipä se kauas mennyt, joten naru takas käteen ja hakemaan Julius rattaineen mukaan viemään Velleriä takas tarhaan. Ei ois ollut pakko ottaa Juliusta mukaan tarhaanvientireissulle, mutta kun se pahus meni heräämään juuri sopivasti kun päästiin Vellerin kanssa kentälle ja pieni herra on maailman huonointa talliseuraa kitisemisensä kanssa, joten pidin siis mielenkiintoaan yllä kuskaamalla ristiin rastiin tallin pihassa.

Irtojuoksentelusta on kuvia tottakai! Tässä muutama maistiainen ja loput kuvasivustollani :)

13 kommenttia:

  1. Voi ei Satu, ei tälläisia näin makeita Veller kuvia saa julkaista! Vitsi kun nämä jätit on meikäläiselle hieman liian isoja.. :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaks jos joskus oot taas tänne länsirannikolle seikkailemassa ni tuu ehdottomasti kattoo ja kokeilee :)

      Poista
    2. Tänä vuonna jossain vaiheessa olen tulossa, sitä en tiedä vielä millä tavalla - junalla vai autolla. Alunperin tarkoitus oli kesästä, mutta jos me saadaankin kesävieraita niin jää varmaan syksyyn/talveen. =)

      Poista
    3. Pääasia että tulet :) Mekin on "tunnettu" niin monta vuotta jo, sieltä IRC-Gallerian hevosyhteisöstä saakka ni on jo aikakin nähdä ihan oikeasti :D

      Poista
  2. Heippa!
    Löysin blogisi sattumalta (okei selasin nettiä valtavassa hevoskuumeessa...) ja tykästyin todella! Luin postauksesi läpi parissa illassa ja nyt ollaan tässä pisteessä! Kirjoitustapasi on ihanan maanläheinen ja kuvat ovat mahtavia. Tarinasi lukeminen on todella avannut silmiäni: Erityisesti kun Nokia löi Salon tehtaan kiinni ja menetit työsi.. Jotenkin surullista tajuta, että tuollainen onnettomuus voi sattua kelle tahansa, myös niille joilla on käsissä vauva, ero ja jättiläishevonen... Ja osteluvimmasi tuo mukavaa pikku särmää tuoden sinua vähän lähemmäs lukijaa :) Toisaalta olen kyllä hieman kateellinen, omalla hevosellani ei näet ole kuin yksi loimi ja jos se hajoaa ei ole tällä hetkellä varaa uuteen :( No, tasan ei käy varallisuus, ja on ihan oma valintani että leijonanosa tuloistani uppoaa asumiseen. Veller on kyllä ihan mahtava otus! Paljonko häneen mahtaa upota päivässä heinää..? Oot kyllä tehnyt ison työn, kun olet kouluttanut pellolta repäistyn jättiläisen lähes itse! Olisi mahtavaa päästä tapaamaan sinua ja Velleriä, mutta asun niin kaukana ettei se ole ainakaan lähiaikoina mahdollista :/

    Luin muuten aikaisemmista postauksistasi, että käytät MH:n Richmond HR-saappaita! Voisitko kertoa kokemuksiasi? Tarvitsisin (okei haluaisin) kyllä uudet ratsastuskengät, tällä hetkellä virkaa toimittavat tallitöissä kumpparit ja selässä lyhytvartiset iänvanhat "katkaistu kumppari" kengät (jodhpur?).. Olen katsellut netistä ja laskeskellut että monta kuukautta joutuisin säästämään, mutta jos kerran ovat hyvät jalkineet niin se on sen arvoista! Mihin hintaan itse ostit? Entä mitä arvioisit käyttöiäksi.?


    Kiitos jos vastaat! Jään seurailemaan blogiasi anonyyminä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivoista sanoista :) Tosiaan tehtaan alasajo ja sen mukana tuoma työttömyys tässä vähän jännittävät. Äitiysloma toi pienen lisäajan elämän uudelleenjärjestämiseen, mutta kohtahan se äitiysloma loppuu kun poikanen on jo 7,5kk ikäinen. Töitä olisi varmaan kehitettävä jos meinaa hevosta pitää jatkossakin!

      En osaa sanoa paljonko Veller todellisuudessa syö, arvioitu määrä on siinä 20kg paikkeilla mitä tarvitsee. Ulkomuodon ja lihavuusasteen perusteella hän saa ihan sopivasti heinää :) Ei ole laiha, ei ole lihava. On ihan sopiva!

      Tervetuloa vaan paikan päälle katsomaan jos milloinkaan länsirannikon seutuvilla liikut :)

      Saappaista on kerrottava sen verran, että ostin ne silloin reilu vuosi sitten mutten talvisaikaan niitä halunnut käyttää ja alkukesästä kun meinasin alkaa niitä sisäänajaa, niin eihän ne raskauden takia mahtuneet jalkaan kun oli turvotusta sen verran. Joku aika sitten koitin niitä taas jalkaani ja jäivät pari senttiä vajaaksi etteivät menneet kiinni! Voin kertoa, että ärsytti >:( Tuolloin kun ne ostin, olin kutakuinkin reilut 10kg kevyempi mitä nyt, joten elättelen toiveita että kunhan tästä saan aikaiseksi tiputtaa painoani, saan vihdoinkin myös nuo saappaat käyttöön. Joten, valitettavasti minulla ei ole antaa sinulle minkäänlaisia käyttökokemuksia kun en niitä ole kertaakaan käyttänyt :( Minulla on käytössä jotkut aikanaan muistaakseni Horzelta tai Hööksistä ostetut ihan tavalliset nahkajodhpurit ja Horzen nahkaiset minichapsit :) Paljonkohan maksoin niistä saappaista silloin... Voi apua! Ehkä jotain 300e luokkaa? Eiköhän ne ihan riittävän pitkäikäiset ole jos niistä vaan huolehtii, eli muistaa silloin tällöin hoitaa sitä nahkaa :)

      Kiva että tekstit miellyttää ja jäät lukijaksi, tervetuloa seuraamaan meidän arkea :)

      Poista
    2. Mukavaa että vastasit :)

      Ja kiitos kutsusta, tulen kyllä ehdottomasi jos olen sielläpäin liikkumassa!

      Huomasin tässä, että jossain nettikaupassa, olisiko ollut Caballossa, nuo saappaat ovat myynissä hurjan halvalla ns.
      B-laatuna! Ajattelin aloittaa säästöurakan ja hommata ne, kun kuitenkin vaikuttavat ihan kestäviltä ;)

      Ehdottomasti jään taka-alalle seurailemaan :)

      T. Saapas-anonyymi

      Poista
  3. Oletko kokeillut nenän suojaamiseen ihan sitä keltaista Helosan Solia? Siinä ei ole korkea suojakerroin, mutta se on on omillani ollut kaikkein paras ja tehokkain. Hoitaa samalla jo palanutta nenää.
    Mulle tuli viime kesänä tollanen pinkkiturpa, jonka nenä oli päässyt kärvähtämään ihan kokonaan. Helosan Sol pehmensi nenän, eikä se enää edes palanut niin helposti vaikka välillä unohtuikin rasvata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kokeillut :) Vois ostaa tuubin! Kauheesti viime kesänä ehdotettiin kaikkia lasten aurinkorasvoja ym. mut en muista mitä siihen mahdettiin pistää... Olikohan mulla ees sillon mitään aurinkorasvaa sit loppujen lopuks ees.

      Poista
    2. Minäkin joskus kokeilin noita 50 suojakertoimella olevia edelliselle ponille (pieni laikku nenässä, mutta paloi ihan ruvelle) ja ihmettelin, kun aina vaan palaa. En tiedä mikä siinä Helosan Solissa on taika, mutta se tehoaa ja hoitaa nenän kuntoon. Ja mikä parasta, ei ole kallis ja sopii moneen muuhunkin käyttöön. :)

      Poista
    3. Ei taida kuulua Agrin valikoimiin joten käväsen apteekissa kääntymässä jos sieltä löytyis. Ainakin jostain verkkoapteekista googlella löysin.

      Poista
    4. Omani olen kyllä ihan Agrista ostanut, tiedä sitten miten paljon on alueellisia eroja.

      Poista
    5. Mä en oo käyny ees kattoos, googlettelin tossa vaan ja hain Agrin sivuiltakin ja ihan sillä vaan päättelin ettei kuuluis heidän valikoimiin kun en löytänyt. Mut parhaitenhan se selviää kun käy paikan päällä.

      Poista