perjantai 24. kesäkuuta 2011

Ratsastusahdistus!

Hevosväylästä sitten ilmoitettiin ettei tuota navya Nici-huopaa ole enää saatavilla. Voi tylsyys. Sit en saa mistään meille housuihin ja paitaan sopivaa huopaa! Veller on taas vietellyt vapaita pari päivää, tänään on vielä tiedossa kolmas vapaa, olen iltavuoroon menossa ja olo on jotenkin niin vetämätön että mussuttakoot ruuna laitumella vihreää vielä tänäänkin, en jaksa nyt aamullakaan käydä.

Oon tässä pohdiskellut noita mun jalkoja, mistä löytäisin niin huipun koutsin joka osais vääntää ratakiskosta noita istuntajuttuja.. Ei se riitä, että sanotaan "pitkä jalka, jalat hiljaa, kantapää alas" koska jokainen noista käskyistä saa aikaan sen, että joku osa mun jalassa jännittyy ja se vaikuttaa suoraan ja samantien hevosen etenemiseen. Tai sitten istunta häiriintyy muuten vaan ja alan pomppia, menetän rentouden tms. Etenkään pitkä jalka ja kantapää alas-käskyt ei sovi, mulla on rakenne sellainen etten voi painaa kantapäätä alas, silloin irtoaa istuinluu satulasta ja Veller esimerkiks laukasta tiputtaa raviin, ravissa alkaa hidastella ja hakeutuu käyntiin. Toisaalta, eikö tuo kantapään alhaalla pitäminen ole muutenkin vanhanaikaista, nykyäänhän enemmänkin vaakataso on se oikea malli :) Vaikkakin joissain kouluratsastuskuvissa näkee ihan luonnottomia jalan asentoja! Ei sekään voi ihan oikein olla, että varpaat sojottaa kohti taivasta ja kantapää vastaavasti kohti maata. Se vaakataso kuulostaa ihan asialliselta ja siistiltä. Paitsi keventäessä tuntuu sekin hankalalta. Ja entäs sitten se jalan paikoillaan pitäminen! Laukassa ei mitään saumaa, jalat tekee sellasta heiluriliikettä et huh... Pitäis muuttaa johonkin ratsastuksen multikeskukseen jossa on koutseja joka lähtöön, tänne puskiin ei ketään saa. Kiukku.
Mut hei, täysin asiasta poiketen, kuvia koneella selatessani yhdistin muutaman kuvan joista näkee Vellerin kasvun (ellen sitten itse ole kutistunut pituussuunnassa??). Kun oon vaan ajatellut että mun mielestä se on kasvanut, viime loppukesäinen riimu kun oli pari reikää liian pieni, yksiä viime elo-syyskuussa käytettyjä suitsia sai säädellä uudestaan kun olivat lyhyet ja turparemmikään ei mennyt kiinni. Pikkumies on vielä kasvuiässä :)

5 kommenttia:

  1. Kuvien mukaan olisi ainakin saanut hurjasti kaulaa lisää :)

    Hyvin samanlaisten jalkaongelmien kanssa painin myös! ratsastin yli vuoden pelkästään ilman satulaa ja nyt satulassa istuminen on hirveän vaikeaa, varsinkaan kun meidän rungoton ei anna yhtään anteeksi vaan siinä on pakko istua lonkat auki ja jalka rauhassa. Kantapäistä en edes ala puhumaan...

    Kiva blogi! :)

    VastaaPoista
  2. On, ja korkeuttakin on tullut. Mut nää raskaat kasvaa ja kehittyy pitkälle :) Mä olen muuten vaan onneton, tumpelo aikuisaloittelija :D Tai kyllähän tuo ratsastusharrastus tuli siinä ~6-vuotiaana vuonna 1990 aloitettua, mut ilmeisesti siihen aikaan opetuksen taso, tai sitten oppimiskyvyn taso on ollut sen verran ala-arvoista että tuntuu mahdottomalta enää oppia mitään kun on aikanaan oppinut asioita väärin ;p

    Ja oli mulla hevostelutaukokin jostain vuodesta 2000 vuoteen 2005. Tauon jälkeen humputtelin ravurilla joka siirtyi omistukseeni ja muuttui ex-ravuriksi, enkä mä senkään kanssa ihmeitä oppinut.

    VastaaPoista
  3. Ai että te asutte puskassa?! Siellähän on valmentajia pilvin pimein ;O) Täällä sen sijaan...!!!

    Onko Veller muuten kuin iso sen suhteen, et saako sitä trailerilla vietyä mihinkään ;O) Tai siis tietenkin saa, mutta onko joutunut olemaan kuin iso kalusto?

    Harmi, ettei noita Nici- eikä HelloKitty-huopia saanut! Toivottavasti löytyy jotain vähintään yhtä kivaa :D

    VastaaPoista
  4. Asutaan me sen verran syrjässä, et kaikki "suuren maailman koutsit" on tuolla enemmän Turussa, meille kertyy matkaasemmosilta +50km, eikä kukaan oikein yhen takia viitti lähteä ajamaan tota, tai jos viittii ni pitää maksaa hyvin suuri summa. Mut onneks meil on meiän Jenni-koutsi täällä sentään :) Ei ihan avuttomia olla.

    Veller mahtuu ihan tavalliseen Blomertiin väliaidan kanssa :) Pituus riittää just ja just, ja sehän riittää!

    Mä löysin Hello Kitty-huopia sittenkin, niitä ei vaan pari päivää sitten vielä ollut siellä verkkokaupassa. Nyt saadaan tummansininen vaaleanlilalla kantilla, koulumallisena fullina :) Jeij!

    VastaaPoista
  5. Meillä oli sama ongelma Tohman aikoihin, että jos halusi valmentajaa joutui sen kutsumaan yli 50km päästä väkisinkin. Nyt ois asiat siellä paikkakunnalla vähän eri mallilla, kun siellä on se uusi talli. Siellä käy valkut säännöllisesti, harmi vaan että tulivat vähän väärän aikaan (muutin pois).. :P

    VastaaPoista