torstai 30. elokuuta 2012

Irtotutustumista uuden tallin kenttään.

Olen käynyt Velleriä harjailemassa ja ns. tutustuttamassa perusrutiineihin uudella tallilla päivittäin, paitsi tiistaina oli välipäivä kun olin ystäväpariskunnan luona Turussa ja siellä meni suunniteltua myöhempään niin jäi talleilut väliin. Ja tuo perusrutiineihin tutustuttaminen käsittää siis ihan vaan tuota edestakas taluttelua mitä tosin tulee muutenkin aamuin illoin kun hevoset tarhataan, mutta lisäksi sitten myös tallissa olemista. Tosin Vellerille ei yksin tallissaolo ole mikään ongelma, että ei sitä sinäänsä tarvitsisi sen enempää tutustella mut olenpahan nyt käynyt kun jäbä asustaa n.10km päässä eikä tässä nyt juuri muutakaan tekemistä ole :)

Tänään oltiin ekaa kertaa kentällä, halusin räpsiä irtojuoksutuskuvia :) Laitan alkuun vähän myös kuvia tallista. Veller asustaa uudessa tallissa, tallissa on kymmenen karsinaa joista neljä kooltaan n.10m² ja kaksi n.16m². Vellerille on kokonsa takia annettu toinen isommista karsinoista. Toisessa piharakennuksessa on vanha talli jossa on neljä karsinaa. Samassa rakennuksessa on myös toinen varustehuone jossa on hyvä säilyttää niitä varusteita jotka ei kaappiin mahdu, kuten esimerkiksi kausittain käytettävät loimet ym. Vellerin Ikea-kassillinen riimuja on loimien lisäksi toisessa varustehuoneessa, satulahuovat vielä toistaiseksi oman autoni takakopassa. Ne tosin ajattelin ehkä nostaa ihan vaan meidän varustekaapin päälle.

Tyhjä kaappi - sisustettu kaappi :D
Etummainen on Vellerin karsina.
Karsinan oikealla puolella pikkuovi (josta mahtuu hevonenkin) sekä pesupaikka.
Oikealla Vellerin satula.
Suitset naulassaan kera UV-nenäverkon!







12 kommenttia:

  1. Hauskan näköistä, kun tämmöinen järkäle ilottelee noin kepeästi.. voin kuvitella, että siinä varmaan tanner tömisee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se melko kevyesti ittensä ponkasee ilmaan :) Just yks nainen jolla kans itellään raskasvetoja omassa pihassa, kysyi mitä mä tolle oikein syötän kun on niin energinen. Eipä tuo syö kuin heinää ja porkkanaa kun ei se mun raskauden takia ole liikkeessä tän kummemmin. Tosin eipä se kyllä syönyt keväällä eikä kesälläkään mitään väkirehuja ja oli sentään käytössä silloinkin, et jaksaahan tuo ihan "köyhilläkin" eväillä ruhoaan liikuttaa :)

      Poista
  2. missä päin laitilaa veller asustaa nyt? :)

    VastaaPoista
  3. Sulla onkin nyt soppeli ajomatka tallille =) Mä kerkesin kans Nellin vauva-aikana 4 kk ajella tuota 6 km/suunta, ennenku muutettiin samaan pihaan hevosten kans. Sopiva matka sitä ajatellen, et kotoa soitetaan, et tarttis mennä imettään :P

    Kivoja kuvia ja mukavan näköinen tallipaikka =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tos kauaa nokka tuhise kun tuon matkan ajaa :) Tallipaikka on mukava, vaikkei nyt montaa päivää olla oltukaan niin oon kyllä ihan tykännyt. Toimiva, siisti ja tollanen sopiva kaikinpuolin :)

      Poista
  4. Kivoja kuvia, mikä kamera sinulla on?
    Ja mihin tarkoitukseen tuo nenäverkko on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nikon D3100

      Ja verkko otettiin kokeiluun kun Vellerillä on nyt kesällä esiintynyt ihmeellistä nenän nyppimistä ratsastaessa, sitä ollaan arvuuteltu et mistä vois johtua. Yks koutsi oli sitä mieltä että johtuu kunnioituksen puutteesta, eli ei kunnioittais ratsastajaansa mikä periaatteessa kuulosti ihan järkevältä sinäänsä kun sillä oli 4-6 vuokraajaa tossa kevään/kesän ajan ja Veller kummiskin on hiukan herkkisjätkä.

      Mutta jäbällä kummiskin on myös tänä kesänä kärsä palanut auringossa ekaa kertaa, niin mietittiin et oireilisko myös jotenkin sitä. Tai kun tuulee, niin se jotenkin ärsyttäis tai joku joka tapauksessa turpaan liittyvä. Verkossa on UV-suoja eli aurinkonpaiste ei pääse ärsyttämään nenää ja tuo myös helpottaa sitä mikäli tuulella on jotain vaikutusta siihen nyppimiseen. Yhden vuokraajan kaverin hevosella nimittäin oli ihan tuulesta johtuvaa ärsyyntymistä ja siihen auttoi tuollainen verkko. Veller on myös vuokraajien mukaan ollut parempi verkon kanssa joten oli syy sitten mikä tahansa siihen nyppimiseen, niin verkko on tuonut avun :)

      Poista
  5. Blogistani löytyy sinulle tunnustus!
    http://oishelppoo.blogspot.com>

    VastaaPoista
  6. Heippa!
    Sellaista kyselisin, että onko mahdollista käyttää jotain noista ylläolevaa kuvaa mallina piirtämisessä/maalaamisessa? Jos haluat, voin lähettää sulle kuvat valmiista tuotoksesta jos saan kuvia käyttää mallina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, ole hyvä vain :)

      Tässä sähköposti johon voit pistää aikaansaannoksesi: satu.osterman@lailanet.fi

      Poista