perjantai 30. syyskuuta 2011

Mömmökäs päivä.

Hain aamupäivällä tilaamani kengät Vellerille, neljä kutosen etukenkää sekä neljä kutosen takakenkää. Nuo vitoset kun on jo pidemmän aikaa aiheuttaneet pohdintaa "sil pitäs kyl melkeen kutoset ainaki laittaa" ni nyt sitten tilasin ne. Hurautin tallille ja käytiin varsa ajamassa. Varsa oli varsin kivalla päällä! Tosi letkeä ja mukava :) Ainahan se on mallikkaasti kärryjen edessä, mutta tänään tuntui vielä enemmän hienolta! Hän miellytti tätejä kovin :) Aurinkokin paistoi ja sää oli lämmin, oikein hyvä alku päivälle!

Voitolle tuli ihan lämminkin joten se sai pienen huuhtelun ja innostuipa Taru pesemään Voiton hännänkin. Itse harjailin Velleriä samalla ja selvittelin jouhia. Totesin, että pitäis senkin häntä varmaan pestä kun on jokseenkin harmaansävyinen etenkin latvoista. Eläinlääkäri tuli siinä puolen päivän jälkeen ja Veller sai rokotuksen, influenssa+tetanus. Sentään piikkitoimenpiteet sen kanssa sujuu ongelmitta, ei se noteerannut pistoa ollenkaan. Ell merkkasi myös viime vuoden rokotuksen Vellerin passiin, kun samana päivänä aiemmin oli käynyt tunnistaja ja vienyt passin mennessään kun ell kävi antamassa rokotuksen. Siitä piti laittaa merkintä myöhemmin kun olen saanut passin takaisin ja ell taas tulee tallilla käymään, mutta sitä päivää ei ikinä tullut... Onneksi oli tallella lasku (jonka sainkin vasta tämän vuoden heinäkuussa..) jonka näytin tämänpäiväiselle eläinlääkärille ja hän sen perusteella merkitsi edellisenkin rokotuksen :) Hän toi meille myös pari Domosedan Vet-rauhoittavaa kengityksiä varten. Toisen sain ilmaiseksi kun siitä oli päiväys mennyt heinäkuussa, tuskin on miksikään mennyt vielä näin lyhyessä ajassa joten käytetään tänään pois. Taru kävi eilen varmuuden vuoksi Anivetista hakemassa yhden Domon, jos eläinlääkärillä ei oliskaan ollut niitä tuoda vaan olisin saanut reseptin. Taru toi samalla matolääkkeet kaikille.

Rokotuksen jälkeen Veller sai vielä matolääkkeen, 900kg mukaan oli tarkoitus antaa mutta lipsahti 50kg ylimääräistä. Tuskin tosin haittaa :D Kaikki saavat/saivat Twinhipiä ja seuraavaksi otetaankin sitten tammikuussa lantanäytteet ja niiden perusteella sitten toimitaan. Ei maistunut omppu enää matolääkkeen jälkeen joten ei onnistunut lepyttelyt. Viskasin omput heinähäkkiin ja Vellerin perässä, syökööt sieltä sitten. Heinä nimittäin kelpas heti...

Lähdin kotiin ja viideksi olen menossa uudestaan, on nimittäin tulossa kengittäjä kuudelta! Onneks on kolme tuubia Domoa, yks Vellerille, yks mulle ja yks vielä vaikka puoliks molemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti