perjantai 15. heinäkuuta 2011

Hihhih :)

Veller on taas vietellyt pientä kesälomaa. En mä ota stressiä siitä ettei se liiku säännöllisesti, se on nuori, myöhään kasvava ja kehittyvä niin tuommoiset tuumaustauot on ihan paikallaan, etenkin kun nyt on otettu nuo estehyppelötkin mukaan kuvioihin. Ja koska oli niin kamalat helteetkin, niin en niidenkään takia halunnut rasittaa toista. Se oli silloin ykski kerta niin tuskanen että parempi antaa olla omissa oloissaan.

Meidän tallinpitäjä on ollut saaressa lomalla lauantaista asti. Olen hoidellut hevosten perustarpeita, eli kaviokuumeponeille heinät, vedet ja yhdelle kipulääke kun elelevät tarhoissa ja pihatossa, ja laidunlomalaisille vedet ja kivennäiset, sekä tietenkin yleistsekkaus et kaikilla on neljä jalkaa, ne on ehjät eikä mielellään sojota kohti taivastakaan kuin korkeintaan hetkellisesti. Kaikki on mennyt ihan hyvin :)

Eilen kävin Vellerin kanssa maastolenkillä, oltiin tunnin verran ja käytiin kaikki askellajit läpi. Mentiin Suutarlan lenkki, se on sellainen jota harvemmin mennään ja siellähän sitten riitti ihmeteltävää ihan lehmistä, vasikoista ja siankakan hajusta lähtien, unohtamatta valkoiseen muoviin käärittyjä pyöröpaaleja. Kun tarpeeksi oli jo alkumatkasta ihmetelty ja mutkiteltu, niin väistelyreaktioita sai aikaan jo ihan pelkät pienet hiekkakasamuodostelmatkin tien reunassa... On toi hevonen hassu :) Ei se normaalisti mitään kyttäile ja ihmettele sen suuremmin.

Takastullessa naapurin koirat, taitaa olla yks chihu ja kolme vai neljä cavalieria eli melkoisia tappajia, olivat tien vieressä olevassa tarhassaan ja haukahtivat siinä meille. Ja mehän vedettiin tottakai raviväistöllä ohi ja vähän kohti ojaakin. Kunnes sitten siellä "turvallisella" puolella olikin vastassa lehmälaitumen portti ja portilla ainakin kolme lehmää päivystämässä!! Sit meni jo jalat totaalisesti sekaisin, täyspysähdys, haparoivia askelia kohti kukkapenkkiä kunnes sieltä puolelta iski pohje kylkeen ja vielä tehostava raipannapautus. Pakkohan se oli ohi sit mennä ;p Jäätelöbaarin terassilla oli ihmisiä ja kyllä vähän hävetti stepata pörisevän Vellerin kanssa siitä ohi...

Selvittiin turvallisesti takas talliin, Veller sai karsinassaan mutustella vähän heinää, roudasin kamoja varustehuoneeseen ja annoin väkirehut kuppiin. Tarjolla oli elektrolyyttinesteeseen turvotettua kivennäistä, biotiinia, kauraa ja omaa mysliä. Liotin elektrolyytin joukkoon vähän melassisiirappiakin, kun on ollut vähän huono menekki noilla väkirehuilla elektrolyytin kanssa. Sapuskan jälkeen Veller takas laitumelle ja kuvailin vähän heppoja siellä, tai no lähinnä tuota Rusun tämän kesän varsaa.


Lisäys klo23:16
Juurikin saavuin tallilta. Kävin puolen kymmenen aikaan hoitamassa poneille yöheinät ja -vedet sekä laitumellaolijoille kans täyttämässä saavit ja innostuinkin tyhjentämään Vellerin karsinan! Nyt se sitten saakin olla tyhjä, sieltä on tarkoitus pestä seinät ja kuivikkeetkin on vielä ostamatta. Veller saa taas olla ennaltamääräämättömän ajan turvekuivituksella, tallivuokraan kuuluu olki mutta turve on meille parempi vaihtoehto, on kuivempi ja jollain tapaa siistimpi karsina ainakin Vellerin kohdalla.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Liityin vastikään lukijaksi, oon aina ihaillut ER-hevosia! Miten sujui kauppojen teko? Miltä tallilta tämän hankit? Upea hevonen, hurjasti kehittynyt ja saanut lihasta sullaoloaikana!

    VastaaPoista
  2. Ostin Vellerin Sanna Turulta, Lendermäe on heidän tilansa. Kauppojen teko sujui vaivattomasti, Sanna hoiti siellä päässä kaikki paperihommat omistajanvaihdoksen ym. suhteen, hankki laivaliput, käytti Vellerin klinikalla, rokotti ennen lähtöä ym. Mulle jäi hommaksi hoitaa hevosen maksu sekä pyytää tunnistaja käymään tallilla ;)

    Veller ei ollut heille tullut myyntihevoseksi, vaan Sannan miehelle "lemmikiksi" ruunan ollessa 2v. Aikaa ei sitten kuitenkaan riittänyt, ja heidän piti Veller laittaa myyntiin, ja täältä sitten löytyi rakastava koti jossa on aikaa puuhastella.

    VastaaPoista