sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nöyryytystä ja sadoittain raipaniskuja.

Nimittäin bloginpitäjälle.


Ensialkuun jokunen irtojuoksutuskuva joissa päivämääränä 7.5.


Eevi näyttää että hyvin on hierottu pään ja kaulan
liitoskohtien jumitukset kuten niskastakin ;)


















Sovitettiin yhden suokkitamman 145cm Eurohunterin
sadeloimea, vähän että näkis mallia onko toivoakaan että
kokoa pienempi olisi ehkä sopiva....



16.5. laitettiin Jäppinen ja Eevi yhdessä kentälle tarkoituksena katsoa mitä sanovat toisistaan, jos vaikka laittais samaan tarhaan. Olivat ehkä minuutin olleet yhdessä kun jo alkoi rapsutus :)


Poni on kutakuinkin 20cm matalampi mutta sen kropan ympärysmitta ja syvyys on suuremmat...















Jäppisellä suu täynnä karvaa ;)






Tässä postausten välissä Eevillä on, kuinkas muutenkaan, maastoiltu ja menty kentällä. Iida on käynyt jokusen kerran mutta heillä on ponin kanssa pientä ongelmaa johtuen varmasti vain siitä, että kun ei poni "tunne" häntä niin hyvin, kun ovat olleet tekemisissä ehkä kerran viikossa, ei aina sitäkään. Eevi siis keksii jossain vaiheessa kesken ratsastuksen alkaa kyttäilemään ja säpsymään puskia joissa lymyilee mörköjä (?) ja sinkoilee karkuun. Nämä mörköpuskat on hyvä sijoittaa keskelle pitkää sivua, niin ei ratsastaja voi edes jäädä jommallekummalle pääty-ympyrälle, koska ovela ja ääreisfiksu poni on tosiaan sijoittanut ne mörköpuskat niin, että kummallakin ympyrällä käydään riittävän lähellä sitä puskaa, niin että voi sinkoilla taas! Ja maisemat on tottakai myös kauniita ja niitä on hyvä ihailla välittämättä siitä mitä kuski selässä tekee tai on tekemättä.

Itselläni oli Eevin kanssa tätä kyttäilyongelmaa ehkä ensimmäisellä-toisella kerralla kun kentällä mentiin, mutta ne jäi hyvin äkkiä unholaan ja meillä hommat sujuu kuten pitääkin. Varmasti johtuu siitä, että olen alusta asti käynyt ponin kanssa myös vain seurustelemassa ja harjailemassa ja ehkä päästänyt kentälle irti. Tultiin siis ihan toisella tavalla tutuiksi kun en käynyt vain ratsastamassa.

Juoksutin tässä tällä viikolla yhtenä päivänä ponia liinassa ekaa kertaa. Hyvin pysyi ympyrällä, laukkakäskyt ei menneet perille ihan tosta vaan, mutta saatiin sitä laukkaa kuitenkin molempiin suuntiin :)

Hepat on olleet laitumilla jo jokusen päivän, sitä ennen tallinpitäjämme kuskaili niitä vihreälle siedättymään ja Eevi kyllä on sen näköinenkin että vihreällä on oltu... Aloitin sillä myös 18.5. Lugolin jodi-kuurin joka piti aloittaa siten että 7 päivän ajan annetaan 15 tippaa päivässä. Tänään Eevi sai viimeisen satsin ja tästä eteenpäin kolmen viikon välein aina sunnuntaisin tamma saa sen 15 tippaa leipäpalaan. Minkäänlaista hankaamista ei vielä ole ilmennyt, tässä onkin nyt pienet tutkailut menossa, josko Eevin kutina oliskin vaan kiimapissailusta johtuvaa. Sen häntääkin kun olen tutkiskellut, niin siitä on jouhet katkenneet enemmänkin sieltä "takapuolelta" alhaalta, ja sieltä iho myös hilseilee. Nämä selittävät sen, että kiimassa poni pissailee kovin ahkerasti ja iho sekä häntäjouhet ovat ärtyneet siitä ja jos poni on hangannut häntäänsä sieltä alta sen takia kun on pissa poltellut ja kutittanut. Vielä pitäisi oikea pesuaine ja mahdollinen hoitava rasva löytää sille iholle jotta saa ruodon kuntoon ja hännän kasvamaan kauniiksi :) Hyvä alku siinä on.

Tänään meillä oli Pauliina Palin pitämässä toista kertaa valmennusta. Eilen menin illalla kentällä ja otettiin vähän temponvaihtelua askellajin sisällä. Ravissa suht ok, laukassa... No ei niinkään :D Kuinka sattuikin, että tänään oli tunnilla aiheena ravin kokoaminen! Eilen siis ikäänkuin vähän alustin tätä hommaa sillä ravin säätelyllä. Eevin mielestä tosin tuo kokoamistouhu oli ihan ääreistyhmää, johtuen varmasti siitäkin ettei sillä ehkä ole lihaksisto ihan niin hyvä kokoamista ajatellen. Oli suustaan aika vahva, veti jonkun verran vastaan mutta tuli niitä onnistumisiakin. Iida oli katsomassa tuntia ja napsi muutaman kuvankin, aurinko vaan paistoi aivan väärästä suunnasta eikä sinne kentälle tietenkään voinut tulla haahuilemaan ja kuvaamaan.








Loppulaukkaa.

RANKKAA!

Valkun jälkeen odoteltiin reilu tunti, Eevi pääsi pieneen ruohotarhaan syömään ja odottelemaan vuoroaan hierontaan :) Lapojen edessä epäkäslihaksen yhteydessä jumitusta ja näitä lihaksia pitäisi itsekin hoitaa ja hieroa. Myös kupeiden kohdalla jumia vähän enemmän ja niihin auttaa takajalkojen venytys taakse. Muuten kuulemma paljon paremmassa kunnossa kuin viimeksi :) Tästä on taas hyvä jatkaa! Itselleni iski laiskuus ja nousin korokkeelta selkään ja ratsastin ponin laitumelle takaisin. Ja koska nyt on vapaapäivä, niin ehdinhän istahtaa äidin luona läppärillekin ja ladata kuvat sekä päivittää vähän blogia. On ne raipaniskut silti ihan ansaittuja.

6 kommenttia:

  1. yh en kestä tämän suloisuutta! :D niiiin söpö!

    VastaaPoista
  2. Ihana poni! Vai onko hevoskokoinen? Kun et näytä siellä selässä kovin pitkälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponikokoinen, 137cm :) Itse olen 162,9cm (tarkkaa!) mutta poni ei ole mikään rimpula niin ei roiku jalat mahan alapuolella :)

      Poista
  3. Onnea uudesta ystävästä! Oot löytänyt oikeen kaunottaren, ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällees vanhoilla päivillä tuli hurahdettua poniin.

      Poista