perjantai 1. toukokuuta 2015

Hirvi laukkasuoralla >:(

Poni tuli vastaan :)

Tänään oli maastoilupäivä, suunnitelmissa mennä vähän reippaammin. Tai ainakin kaikissa askellajeissa. Eevistä lähtee ihan hitosti karvaa, sitä vaan lähtee, lähtee ja lähtee eikä näy missään että sitä muka on lähtenyt! Magic Brush ja Furminator on ystäviä :) Siispä kaikki alkoi taas kunnon jynssäämisellä, kuinkas muutenkaan.

Alkulenkistä Eevi aloitti pienen kiukuttelun. Se ei halunnut mennä eteenpäin, joten käytiin läpi kääntymisyritykset, pakittelut, pystyynhyppyuhkailut ja kyttäilyt. Tuntuu naurettavalta kehua Aikuista ponia siitä, että se ottaa askeleen-kaks eteenpäin, mut noiden raakileiden kanssa olen jotenkin jäänyt sille kehumistasolle ni kehuinpa sit ponia jokaisesta eteenpäinaskeleesta. Sit päästiin eteenpäin sujuvasti, kunnes asfalttipätkällä tuli uus mullittelutestauskohtaus. Tosi tylsää ku selässä on määrätietonen täti :(

Ohjasin ponin metsätiepätkälle jossa otettiin ravia, tultiin suoran alkuun (pituudeltaan joku kilometrin verran?) ja mikä pettymys! Suoran toisessa päässä näkyi hirvi. Eevi ei huomannut sitä niin kaukaa, eikä hirvikään huomannut meitä joten mentiin lähemmäs, käynnissä kylläkin. Toivoin ettei sillä ole mitään vasoja alla, ja mentiin kohti siinä toivossa et se vaan lähtis menemään. Aika lähelle päästiin kunnes hirvi käänsi päänsä meitä kohti ja toljotti hetken. Sit se lähti jolkottelemaan metsään ja vihdoin Eevikin sen näki. Voi kauhistus ja hirvitys :D Lopulta tulin alas selästäkin, mitä en yleensä halua, jaksa enkä viitsi tehdä, mut tämä oli nyt suurensuuri poikkeus kun aikamme siinä otettiin yks eteen, viis taakse-askellusta.


Kännykän surkialla zoomilla; siäl se o >:(
HUI KAUHISTUS!!
Käytiin tuolla suoran päässä kääntymässä, nousin siellä takas selkään ja lähdettiin takaisinpäin. Otettiin laukkaa jokunen pätkä, hirmusesti oli jänniä asioita olevinaan ympärillä joten aikamoista siksakkia ja stoppailua oli koko lenkki kaikenkaikkiaan. Noooh, pääasia että matka kuitenkin etenee :) Eiköhän kaikki tollanen lopu kun tulee nurkat tutuiksi.
Naurettavat lenkkifaktat.

Tallilla varusteet pois ja poni uuteen talliin pesulle. Lämpimällä vedellä suihkuttelin ja muovisualla kävin ponin läpi, hännän pesin Tervaskannon eläinten tervasaippualla. Tisseihin tervarasvaa ja poni loimi päällä tarhaan. Ponilla on vissiin jonkunlaista polttiaisallergiaa, mut ainakaan vielä se ei ole mitenkään oireillut. Mulla on sille pikiöljyä jota lantraan sitte jonkun oliiviöljyn tai muun kanssa, kookosöljyki vois olla ihan hyvä vaihtoehto. Sit johonkin rasvaan myös että saa tisseihinkin levitettyä. On myös Coopersectilla varustauduttu. Kahtotaan miten homma etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti