maanantai 19. elokuuta 2013

Ihanaaa! Tiheää tikruilua :)

Lauantaina tuli taas mahdollisuus päästä ratsastamaan Tiikerin kanssa. Ensin vaikutti lapsenhoidollisesti mahdottomalta koko asia, mutta sainpa sitten pikkusiskolleni vietyä Juliuksen ja päästiin yhden tallilaisen kanssa kimppamaastoon :) Seurana meillä siis Vellerin ex-muusa, suokkitamma Pirkko omistajansa kanssa. Pirkko ja Tikru on molemmat ihan reippaita menijöitä joten seura oli oikein oivallista! Kaikki sujui muuten ihan hyvin, mutta yhdessä kohtaa kun oltiin tultu yhden metsän läpi, ylitetty asfalttitie ja jatkettiin soratielle, meni siellä meidän takana asfalttitiellä auto melko kovaa. Koska oli satanut koko ajan ihan reippaasti, niin märkä asfaltti ja kovaa vauhtia pyörivät autonrenkaat saivat aikaiseksi niin kovan äänen että ratsumme pelästyivät ja ampaisivat kovaan laukkaan. Ensin käveltiin pitkin ohjin ja selitin jotain bootseista, seuraavassa hetkessä painellaan kiitolaukkaa ja keräillään ohjia jos saatais hepat vaikka himmaamaan vauhtia. Varmaan 1½-2 kilsaa ne paineli menemään enemmän ja vähemmän täysillä. Aina kun vähän tuntui et sai vauhtia pois, petti kuskilta pokka ja edessä avautui suora ja taas mentiin. Pönttöpäiset suokit ;) Onneksi on rämäpäinen tausta hevosten kanssa, niin ei tuollainen meininki muuta kuin naurata vaan. Ja onneksi elettiin lauantai-iltapäivää joten melko pienellä todennäköisyydellä oli tulossa vastaan mitään sorarekkoja tms.

Lenkkifaktaa lauantailta.

Loppulenkistä sadekin oli lakannut ja hepat oli ihan kuivia kun tallille päästiin. Omat vaatteet ei ihan niin nopeasti kuivuneet joten sen suurempia ihmettelemättä hepat laitumilleen ja kotia kohti jotta saa kuivaa ylle.


Tänään aamupäivällä Ulla taas laittoi viestiä josko ehdin Tikrun liikuttamaan. No tottakai! Alunperin olin vähän ajatellut siivoavani tarhoja tänään, mutta koska tuli mahdollisuus päästä kivaa suokkiruunaa liikuttamaan, niin tottakai se meni etusijalle! Tallille mennessäni Tanja oli laittamassa Lassea kuntoon, lämpöstä ruunaansa. Hän kysyi olenko menossa maastoon ja päätettiin lähteä kimpassa! Lassekin on ihan reipasta lenkkiseuraa, tosin tänään ei tullut mitään hallitsemattomia hetkiä ;) Lähdin hakemaan Tikrun laitumelta, se lähti kävelemään aidanvierustaa portille vastaan! Tosin.. Korvat sillä oli ikävästi aika pitkälti pitkin niskaa eikä ilme kovin iloinen, mutta tulipahan ainakin vastaan ;D

Käytiin tsekkaamassa yksi uusi tienpätkä Kaivolassa joka päättyi kääntöpaikkaan. Katsoin kännykän kartasta että siitä kuitenkin aika läheltä pitäisi jatkua toisen tien josta pääsisi yhdelle soratiellä josta pääsee hyvinkin kätevää reittiä takaisin kotinurkille, itseasiassa sieltä pääsee samalle tielle josta me mentiin silloin lauantainakin Pirkon kanssa kun hepat olivat säikähtäneet sitä autoa. Lasse ei kuitenkaan ole kaikista ketterin ratsu metsässä joten ei lähdetty katsomaan minkälainen reitti siitä metsän läpi menisi, Tanja sanoi tulevansa autolla sinne ja tsekkailee reitin koiran kanssa :)



Hiukan vajaa 2,5h oltiin reissussa, askel oli reipas loppuun asti! Lenkin jälkeen harjasin märällä harjalla hikikohtia ja päästin Tikrun laitumelle. Ensitöikseen se meni piehtaroimaan oikein antaumuksella. Vein sille pari ämpärillistä vettä, koska se oli onnistunut vesisaavinsa kaataamaan. Se tuli siihen ihmettelemään muttei kuitenkaan juonut, ois voinut luulla että tollasen lenkin jälkeen janottais mut ei näköjään sit janottanutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti