torstai 29. marraskuuta 2012

Rokotuksen jälkeistä kevyttä liikettä.

Tarkoituksena oli rokotuksen jälkeen liikutella Velleriä kevyesti useampana päivänä, mutta niinpä se jäi tekemättä erinäisistä syistä jotka eivät liity hevosiin joten en niitä täällä sen enempää käsittele.

Eilen, tai no koska vuorokausi on jo vaihtunut niin puhutaan toissapäivästä eli tiistaista. Silloin olin nelisenkymmentä minuuttia "kävelemässä" Vellerin kanssa. Se oli taas keränyt vähän virtaa, tarhasta taluttaessa tultiin taas ravilla. Pihasta lähdettiin ravilla. Matkan varrella se muka-säikkyi autoja ja muita isompia ja pienempiä moottorilla toimivia kulkineita ja reagoi niihin muutamalla eri tavalla. Ei tosin kaikkiin, vain niihin joiden kohdalla se muisti tekosyyn verukkeella saada omia pölökohtauksiaan.

No, edelleen totean vain että pölöilköön niin kauan kun pysyy vanttuussa enkä mä lennä selästä. Tuli taas parit pukit ja epämääräiset loikat tänäänkin koettua. Käytiin yhdellä uudella metsätiellä jossa tuli silta vastaan, joistain pattingeista tmv. tehty joten en lähtenyt kokeilemaan sen Vellerinkestävyyttä. Tokihan uukkarin tekeminen ja samaa reittiä takas lähteminen onkin jo syy lähteä tinttailemalla etenemään ja kuskin pidätteiden takia suorittaa eestiläinen levade À la Veller. Tunsin miten sen jalat tassuttivat hetken paikallaan ja koko hevonen nousi tämän jälkeen kuin hidastettuna pystyyn ja se loikkasi siitä eteenpäin. Myös kuralätäkkö jonka läpi käveltiin tullessa, ylitettiin nyt hypyllä jonka oli tarkoitus olla ponnahduslauta laukkaryysimiselle. Estin sen.

Mun mielestä on kyllä niin uskomatonta miten paljon tollasesta kylmisjärkäleestä irtoaa noita erilaisia viiropääliikkeitä :D Ja kun ne ei jää sinne alkumatkaan vaan tota show'ta riittää ihan koko lenkin ajan! Ei siinä, siellä voi leikkiä vaikka pro-koulutuupparia kun hevonen pistää ääreishitaasti ravaten, ei paina käsille joten voi vaikka kantaa kätensä liioitellun korkealla samalla kun hytkyttelee ravin, tai no "ravin" tahdissa. Ei sillä ettäkö minä harrastaisin tätä tuolla Kaivolan metsissä samoillessani... ;)

Mutta näin tuli tehtyä tälläinen maastolenkki tällä kertaa. Keskiviikkona oli suunnitelmissa mennä Turkureissun jälkeen tallille, mutta reissu venähti ja satuinpa nukahtamaan imettäessäni Juliusta joten jäi se tallireissu sitten väliin. Börjesiltä tarttui mukaani tuollainen hevosenpesuväline jossa on uloimpana harjat ja sisällä sieni. Varsi on tuollainen säiliö johon saa pesuainetta sisälle ja sitä voi sitten siinä hevosta pestessä ruuttailla miten tykkää :) Suomen Ratsutarvikkeesta nappasin mukaani Bucasin riimun, se on kokoa full mutta mallailin x-fullin kanssa eikä kokoeroa ollut niiiin paljoa joten päätin ostaa ja kokeilla josko vaikka mahtuis Vellerille :) Mitään siihen sopivaa narua en löytänyt, pitää sellainen katsella jostain muualta.

Iltasella tilasin vielä netistä Mastan 200g full neck-toppiksen, mutta siitä en laita vielä kuvaa kun ei se ole tullutkaan ;) Kuvaan sitten Vellerin päällä vasta.

Veller ja suokkikaverit tiistaina 27.11.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti