tiistai 6. syyskuuta 2016

Kukkuu!

Kun on facebookit, instagramit ja snapchatit joita kyttää ja itsekin joskus niihin jotain julkaisee, on tämä blogger jäänyt kyllä ihan kokonaan. Vaikka kirjoittaminen onkin itselleni oikein mieluisaa, ja muutenkin kaikki päiväkirjatyyppiset raapustukset on lähellä sydäntä, niin silti vaan. Ja vielä kun on niin ääreissuloinen ponikin josta vaan voisi niitä kuvia sulloa kaikki paikat täyteen, niin siltikään ei. No okei, jonkunlaisen tarkennushäiriön omaava järkkärini on lojunut lipastonlaatikossa jo ikuisuuden, niin ei niitä kivoja kuvia kauheasti ole kukaan ottamassa enkä niitä siis itsekään otettua saa. Kameran korjaus kun ei tähän päivään mennessä ole ollut vaihtoehto. Ja oikeastaan kun vika saattaa olla ihan vaan putkessa eikä edes kamerassa. Mutta kun putki on just se parempi putki! Kännykällä otetut kuvat kun on luokkaa "poni tönöttää tallissa ennen lenkille lähtöä, ponin tukkaa ja korvat metsäpolulla" niin olisipa se blogitekstien sisältö aika ankea jos tätä aktiivisesti olisi tullut päiviteltyä eikä me edes valmentauduta (riittääkö selitykset jo?).

Viime kirjoitus on viime vuoden marraskuulta. En ala kertaamaan kuulumisia sieltä saakka, ja kukapa niitä muistaisikaan :) Sen kerron, että olen marraskuusta tähän päivään ollut muistaakseni KAHDELLA koulutunnilla (valkussa?) ja yhdellä estetunnilla. Onneksi tuossa on noita tyttösiä ketkä on sit vähän useammin olleet valvovan silmän alla ponin kanssa, täti vaan humputtelee. Tällä hetkellä Eevillä on kaksi vuokraajaa joista toinen käy 1-2 kertaa kuussa ja toinen noin kerran viikossa. Lisäksi Eevi on ollut puoliylläpidossa heinäkuun alusta saakka. Hyvä niin, oma jaksaminen ollut erinäisten syiden takia vähän kortilla, niin eipähän tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa kun poni vaan seisoo. Nytpähän ei seiso :)

Oltiin tossa taannoin yksillä toripäivillä ratsain toisen tallilaisen kanssa. Hän oli norsunkokosella suokkiruunalla. Siellä torilla oli sellanen, et jos saapui hevosella niin sai ilmaisen letun ja kahvin :) Oltiin matkassa 4h 40min ja siitä ajasta kutakuinkin 45min oltiin pois selästä. Tokihan reissusta kuvia on :)










Reissun jälkeen tosi ärsyttävät kylmäyssuojat 20 minuutiksi ;)


Tällä reissulla ikävästi vaan Eevin kainalot aukes :( Meillä on estepenkissä vyönä Wintec Cair sellainen painetta tasaava ja se sitten yhdessä hien ja kainalopoimujen kanssa oli sen verran huono yhdistelmä et ponilla olikin sit tovi satulattomuutta... Harmi vaan et oli yhdet estekisatkin tulossa joihin meidän puoliylläpitäjä E oli menossa, kainalot oli jo aikas hyvällä mallilla ja sinne kisoihin sit laitettiin estepenkki selkään. Jo verkassa E huomas et Eevi ei halua laukata ja radalla se sit ilmeni hyvinkin selkeästi, melkeinpä ravilla koko rata läpi. Puhtaasti he suorittivat radan kuitenkin, poni sentään siis yritti :) Rata oli 60cm.




Yritin ladata tuohon puhelimesta yhtä irtohypytysvideota, en tiedä sitten miten tuli vai tuliko edes ollenkaan... Este on siinä korkeimmillaan vissiin jotain 95cm. Korkeimmillaan se oli muistaakseni 105 tai 110cm, poni epäröi ja pysähtyi, mutta hyppäsi sen sitten kuitenkin eli ilman vauhtia! Kuvaaja oli lopettanut kuvaamisen tietysti koska näytti siltä ettei poni mene yli, niin mitä sitä kuvaamaan. Uskomattomat hyppylahjat noin pienellä eläimellä, joka ei ulkomuodollisestikaan ihan heti anna ymmärtää että pääsisi maapuomia korkeamman esteen yli ;) Mut poni kyllä tykkää tosta hyppytouhusta, onneks meillä on "tiimissä" pari loikkijaa ni pääsee ponikin elementtiinsä.

Yritän tässä lähiaikoina päivitellä vähän lisää tätä, on esimerkiksi Kaskisen Siirin ottamia hienoja kuvia kesäkuulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti