lauantai 9. marraskuuta 2013

Heijastinarsenaali.

Illat on jo hämäriä, joten toivottavasti te kentän ulkopuolella ratsastelevat ja kärryttelevät tyypit olette pukeneet yllenne riittävästi heijastavaa materiaalia. Henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei tuolla voi yksikään ratsukko tai valjakko olla ylipukeutunut heijastimiin. Oma hevoselosteluni on nyt vähän hiljaista, Tiikeri on sairaslomalla ja alkuun sitä vain taluteltiin 5-10min sekä kylmättiin jalkaa, sitten alkoi herran päässä surista ja pöristä sen verran, että pienten selvittelyjen jälkeen ollaan tehty muutamia kertoja viikossa n.20min kävelylenkkejä selästä tallinpihan ulkopuolella. Ensimmäinen lenkki oli sangen mielenkiintoinen eikä sisältänyt kovin montaa käyntiaskelta, onneksi ei jalka ottanut siitä sen enempää nokkiinsa... Yhtenä kappaleena selvittiin Tikrun kanssa kuitenkin tallille takaisin vaikka jätkä oli kaikkea muuta kuin rento ja rauhallinen ;) Ei ole tehty sairasteluhevoseksi tätä kaveria. Olen siis tikruillut mutten noista käynneistä viitsi sen enempiä tänne kirjoitella, siksi blogi on taas vaihteeksi aika hiljainen.

Mutta noihin heijastimiin..
Häntäheijastimen hännän ympäri tuleva osa on leveää kuminauhaa jossa tarrakiinnitys. Tähdet on kiinni mustissa satiininauhoissa, tähdet itse ovat heijastinkangasta ja taustalla pinkkiä verkkomaista, miksikä tuota nyt voisi sanoa. No, eiköhän kangas- tai askartelukaupasta löydy mielekästä kangasta sinne taustalle :)

14 kommenttia:

  1. Tuo häntätähtiheijastin (mikä sana xD) on kyllä niiiiin hieno!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan paras :D Mä en hukkaa enkä hävitä sitä ikinä!

      Poista
  2. Supermakee toi häntäheijastin, vau! :D Mä petyin karvaasti noihin Hööksin söpön pinkkeihin heijastimiin, kun ekalla pakkasella halkesi se pinta ja lähti paloina irti. Ne on kyllä söpöt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä huomasin saman noissa pinkeissä jalkaheijastimissa et pinta halkeili :P Ei oo paloja irtoillut mut rumasti halki kummiskin on mennyt.

      Poista
  3. Vellerin kuulumisia kaipailen :) Onko Veller siis jossain kauempana ylläpidossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veller on minusta n.30km päässä ylläpidossa. Ei siis kaukana mutten ole siellä kuin pari kertaa jätkää käynyt moikkaamassa sen jälkeen kun maailmalle lähti :) Heinäkuun alusta asti on siis ollut muualla. Isolle miehelle kuuluu hyvää, hänen kans puuhastellaan paljon joka sopii tolle hevoselle ihan parhaiten! Se ei sovi miksikään seurahevoseksi jonka kontaktit ihmiseen painottuu tallin ja tarhan väliseen talutteluun. Veller rakastaa huomiota ja seuraa!

      Poista
  4. Ompas Veller hieno! :) Eksyin ihan vahingossa blogiisi ja heti aloin ihastelemaan hevostasi :)

    VastaaPoista
  5. Ihana Veller! Wau! Unelmana olisi myöskin joskus saada itselle samanlainen hevonen kuin Veller, siis eestin raskas vetohevonen.. Upeita :) Ja häntäheijastin on ihana, vitsit kun osaisi tehdä itsekin samanlaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veller tulee varmaan ensi kesänä uudestaan myyntiin ;)

      Poista
  6. Olen ajatellut itsekin tehdä tuollaisen jonkinmoisen häntäheijastimen, kun heijastinkangasta ja piparkakkumuotteja sattuu laatikossa jo olemaan. Mietin vain, että onko tuo häntäheijastin hyvä? Varmaan noiden tähtien molemmilla puolilla on sitä heijastinkangasta, koska eihän noista ole mitään hyötyä jos heijastavaa pintaa on vain toisella puolella ja ne sitten kääntyvät väärin päin hevosen kävellessä, tai vaikkapa tuulen vuoksi. Ja niiden heijastimien kannattaisi varmaan olla hieman painavampia etteivät tosiaan tuulessa lentelisi miten sattuu. Tai no se on vain minun mielipiteeni :)

    Olen myös kuullut että nuo jalkaheijastimet eivät ole kovin laadukkaat. Ja sitäpaitsi tuo pinkki väri on heijastusteholtaan aika huonokin, valkoinen on aina kaikista tehokkain. Ja kaikki venyvät jalkapannat (jollaiset omalla hevosellani on) kuulemma menevät huonoiksi käytössä kun venyvät tarpeeksi. Pitääkö tässä nyt sitten itse askarrella jo jalkaheijastimetkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hei, minulla on muuten samanlainen tuollainen pinkki heijastinliivi kuin sinulla :)

      Todella hieno hevonen tuo Veller.
      Kaikkea hyvää teille :)

      Poista
    2. Mun muistaakseni tossa häntäheijastimessa on heijastintähti molemmilla puolilla juurikin tuon takia, että jos kääntyvät ympäri. Ei nuo pinkit jalkaheijastimet kovin hyvät olekaan, mm. pakkasella menevät halki :P Mutta onpahan kuitenkin jotain näkyvyyttä parantavaa, eiköhän se ole kuitenkin pääasia :)

      Poista
  7. oletko ostanut häntäheijastimen jostain vai tehnyt itse? hieno :)

    VastaaPoista