maanantai 4. kesäkuuta 2012

Laitumellelasku 1.6.

Hevoset laskettiin laitumilleen viileässä sadesäässä perjantaina 1.6.
Suurin osa tallin hevosista pistettiinkin loimet päällä laitumelle, Vellerin pistin nakuna ensinnäkin siksi, ettei Pafin kanssa tule revittyä loimea rikki ja siksi, kun onhan se ikänsä Virossakin ilman loimea ollut säässä kuin säässä... Meidän tallilla on myös otettu loimista jalkalenkit kaikki pois ja kävinkin Vellerin laitumelta tullessani tallin oman lämpösen loimen kääntämässä selän päältä takas pyllyn päälle kun oli kääntynyt sinne kaksinkerroin niin eipä sitten olisi loimi roikkunut päällä miten sattuu.

Veller pörhisteli kuin mikäkin hurja orhi tamman luo vietäessä kun talutin sitä laidunta kohti. Meillä on laidunten välissä tuo ratsastusreitti Jokipolku joka on myös luontopolku, ja Jokipolkua pitkin talutin Velleriä omalle laitumelleen, siinä oli jo molemmilla puolilla laitumilla hevosia ja Veller ei malttanut kävellä ollenkaan. Pikkupikkuravia sipsutti menemään ja välillä aina kiepautin riimunnarun itseni ympäri kun pidin sitä oikeassa kädessä ja Veller kiersi minut tietenkin myös ja sain pienen etumatkan jonka jäbä tosin äkkiä kuroi kiinni. Ei se ryysinyt, mut kävi sen verran kierroksilla etten raskauden takia päässyt ihan niin reippaasti kävelemään, painaa vissiin kohtu jo sen verran keuhkoja että hengästyttää vähän helpommin.

Päästiin laitumelle asti ja siihen ne kierrokset jäikin portille, ei tullut hienoja baanailukuvia kun piti iskeä turpa maahan samantien :D Kuvia kuitenkin otin, Vellerin laidunkaverina on sen keväinen tarhakaveri Pafi, samanikäinen sekarotu-pv-ruuna.



Järkytys!











En ihan ehtinyt rinteen päälle asti kiipustaa kun jäbät jo tuli hirmusta ravia takaspäin :)


Vähän kävivät ihmettelemässä kauempanakin ylälaitumella.


Tyypit viihtyi vaan alalaitumella :) (Kuvattu ylälaitumelta)





20 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia!!!

    Pakko kysyä, että oletko siis tuleva yksinhuoltaja, vai muistanko väärin että erositte miehesi kanssa joku aika sitten? Tsemppiä jos näin on!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hevosblogi, tänne ei siis kuulu millään muotoa mitkään mun yksityiselämään eikä perhesuhteisiin liittyvät asiat :)

      Poista
    2. Anteeksi, tämä perustui vain siihen mitä joskus itse postasit asiasta :) Enkä tuota siis pahalla kirjoittanut, vaan oikeasti myötätunnosta. Itselläni on 1v5kk lapsi, en kyllä ole yksinhuoltaja mutta voin kuvitella sen vaativan paljon jaksamista. :)

      Poista
    3. Tarkoitan siis tätä postausta: http://er-veller.blogspot.fi/2012/01/tilannekatsaus.html

      Poista
  2. Ihanan kesäisiä kuvai, vaikkei aurinko pilkistäkkään :) mutta kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaa, vihree ainakin pilkistää jo mukavasti tällä seudulla ainakin :)

      Poista
  3. Onpas ihana jäbä! Meilläkin komeilee raskasta kalustoa, tosin hieman matalampaa sellaista. :D
    Hauska, kun on tuollainen jättipää ja normipää samassa kuvassa niin näkee eron hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oha se aika ihana ;) Kävinkin sun blogissa kurkkaamassa!

      Poista
  4. Huomasin ht.nettiä selatessani että on heppas taas puoliylläpitoon tarjolla?! kui eikös sillä ollu just vuokraajia ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veller lähinnä seisoskelee pari viikkoa, sit käy joku ja taas lomailee, siksi :) Etitään vuokraajaa, puolylläpitäjää, jotain...

      Poista
    2. aa okei :) voi mä voisin olla tosi kiinnostunu muuten, muttakun menee jo aika tohon yhteen neitiin :) tosin nyt mulla kyllä kesäloma ja sekin lähtee pian kuukaudeks laitsalle :)

      Poista
    3. Mä tahtoisin tohon mahdollisimman pitkään vuokraavia ihmisiä touhuumaan, ei se oo hevosellekaan kivaa kun vähän väliä pitää raahata kokeilijoita ja kun sit joukossa on aina niitä jotka ei sille sovi enkä tahtois Vellerille yhtään niitä sen mielestä ahdistavia ratsastuskertoja enempää :P Kun kaikkien kanssa ei vaan homma toimi, joillain on istunnassa sen verran "häikkää" ettei toi pysty tekemään töitä.

      Nooh, katsellaan. Yks on tänään tulossa :)

      Poista
    4. niinhän se aian vähän on :)

      Poista
  5. Heipsan! Tosi ihania kuvia, millä kameralla kuvaat? Oon pari kertaa tän ison jätkän nähny, kun käyn välillä shettiksen kanssa siinä kentällä ratsastamassa :) Sait lukijan ;)

    www.tiianponiblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun aloit lukea :)
      Mulla on Nikon D3100 ja putkena AF-S-DX Nikkor 55-200mm :) Vellerhän tosiaan tarhaili siinä kentän vieressä, nyt ne onkin siellä laitumilla "toispual jokke".

      Poista
  6. sait uuden lukijan! mahtava blogi ja ihana hevonen sulla :)

    VastaaPoista
  7. Todella upeita kuvia!:)

    Luin itse myös ilmoituksesta ht.netissä, ja pahoittelen jos et pidä siitä että vuokraustouhuista kysytään täällä. Olen itse jo jonkin aikaa silmäillyt vuokrahevos ehdokkaita, kun kiinnostus ratsastukseen ja hevosiin vain lisääntyy kokoajan, mutta varaa ratsastuskouluilla käymiseen useamman kerran viikossa ei ole. Ikäväkseni kuitenkin huomasin lopussa täysikäisyydestä maininnan. Eli siitä haluisin kysyä, onko se aivan pakollinen kohta?:) Olen itse 16 vuotias, ja jos se ei ole täysin este, laitan sulle sitten mailia, etten turhaan häiritse:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tuo 18 vuoden ikävaatimus tulee tallin puolesta. Vakuutusjuttujen takia on oltava täysi-ikäinen, tai vaihtoehtoisesti alaikäisellä aina jompikumpi vanhemmista mukana.

      Poista